[ALL] CHIP TUNING, tak czy nie?

Duże turbo, chip, napisz o tym tutaj.
ODPOWIEDZ
k
kuba88w
Forumowicz
Auto: Lexus IS 200
Model: 2.0 R6

Post autor: kuba88w »

lukaszn1992, wstępnie umówiłem się na sobotę także jeszcze trzeba poczekać :-P
Awatar użytkownika
czarek90
Forumowicz

Post autor: czarek90 »

Ja polecam firmę PROCHIP z Nałęczowa. (woj lubelskie) Koleś profesjonalnie podchodzi do tematu, na program średnio czeka się od 1-2tyg robi masę samochodów, sam ściga się w motorsporcie także zna się i na elektronice i mechanice.
Mojego tolka zrobił na 132 KM i 300NM, wynik może nie wyżyłowany ale moja pompa więcej już nie daje :-( Moment równo idzie, nie dymi, nie szarpie jazda tolkiem to teraz bajka :-D Piotrek bierze 600zł więc cena kokurencyjna, nie wgrywa gotowców. Obsługa warsztatu i hamowni pełen profesjonalizm.
Według mnie jest to najlepsza opcja w okręgu kilkuet km znam ludzi, którzy walą po 1000-1200zl i co chwila mają błędy a zdarzają się nawet przykre niespodzianki, które dobrze znacie jesli ktos nie pojecia o tuningu.
Na fb ma swoja strone mozecie obejrzec wykresy.
Awatar użytkownika
macsta12
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV+

Post autor: macsta12 »

Ja wczoraj do niego dzwoniłem. Widzę, że nie będę żałował :-)
Awatar użytkownika
cash
Forumowicz
Model: ASV+

Post autor: cash »

A mam pytabie czy bezpieczne jest wrzucanie kompa z mapa podkrecona+turbo z tego samego samochodu?
Awatar użytkownika
rafrut6
Forumowicz
Model: 2.3 V5

Post autor: rafrut6 »

Jezeli soft był zrobiony z głowa to mozna wsadzac ;)
http://www.rbauto.eu
POLECAM
:)
Było Toledo ALH 165/350NM
Było S1 -180/400 NM
Jest Toledo 2.3 AGZ 150
Awatar użytkownika
cash
Forumowicz
Model: ASV+

Post autor: cash »

Ok dzięki, bo kolega z forum sprzedaje ;)
m
matix88
Forumowicz
Model: 1.9 TDI ASV

Post autor: matix88 »

PROCHIP z Nałęczowa - widze ze ma dobre opinie czy ktoś kto jeździ z ich produktem mogłby sie wypowiedzieć - ile już przejechał km ? jak wygląda eksploatacja od zmian (czy zauważył jakieś zwiększone zużycie w porównaniu do seryjnego programu)
czy przy podobnej jeździe spalanie wzrosło?
czy hamulce seryjne zmieniał czy też na seryjnych daje rade i też sie dobrze hamuje? :)
ogólnie jak wrażenia i czy żadnych błędów nie było czy jeśi były to tuner bez szemrania robił korekty ? ;)
czy ktoś może miał jakąś przygodę przy chipie z jakimś psikusem i co na to tuner? ;) (czytałem trochę o takim jednym co turbo wysadził świeże newke silnik po remoncie zrobionym specjalnie pod chip i wcale sie tym nie przejął)
i jakie były przyrosty mocy w waszych przypadkach?
sam mam ASV 110km standardowo i szykuje sie właśnie do małych zmian ;) i zastanawiam sie co więcej trzeba prócz chęci do zmiany :D
mam też tarcze przy końcowkach życia i zastanawiam sie nad wymianą na ATE albo mikoda i mysle czy właśnie warto w to inwestować czy nie widać różnicy ;)

czy wywalenie katalizatora i egr jest musem przy tym zabiegu ?
1.9 TDI ASV 2002 r.
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

matix88, poza chęciami potrzebna jest $$$ :)

Wrzucaj tarcze ATE, katalizator OUT, a zamiast niego rurka z kwasówki, EGR zaślep i git!
Awatar użytkownika
Kitaj
Forumowicz
Auto: E46 330xd/A6 C5 2.8
Model: M57D30/2.8 ALG

Post autor: Kitaj »

matix88 pisze:czy hamulce seryjne zmieniał czy też na seryjnych daje rade i też sie dobrze hamuje? :)

Piszesz o zwykłym chipie do 110 a z tymi większymi hamulcami to wyskoczyłeś jakbyś liczył na 200 koni :mrgreen:

Jak nie będziesz pałował po 180 i co chwile hamował do zera to seria wystarczy do normalnej jazdy ;-)

Przy podobnej jeździe spalanie może nawet spaść delikatnie gdyż szybciej nabierasz prędkości przez co krótszy jest czas zwiększonego zapotrzebowania na paliwo. Wszystko zależy też od tego co ustawi tuner, jeden zrobi program "do jazdy" który uprzyjemni podróż i ogólne podróżowanie autem a drugi walnie konie gdzieś wysoko na obrotomierzu żebyś się mógł kolegom wynikiem pochwalić :-P Jak gość jest ogarnięty to się pyta jak ma być zrobiony program i podajesz co cię interesuje ;-)

matix88 pisze:sam mam ASV 110km standardowo i szykuje sie właśnie do małych zmian ;)

Po chipie będzie ~140 koni :-)
Było:
Toledo 1M 1.9 AGR+ [*] :(
Audi A6C5 Quattro 2.8 [*]
------------------------------
Jest:
:579: :585: BMW E46 XD M57D30 "Karwan" :585: :579: Obrazek
:579: BMW E39 M54B25 "Na Leniu" :579:
------------------------------
Awatar użytkownika
Adre
Forumowicz
Model: 1.9 TDI AHF

Post autor: Adre »

Koledzy mam już około 288tys przebiegu na blacie. Czy przy tym przebiegu śmiało mogę zarzucić program ? poszukuje jakiegoś fachowca z Małopolski, Podkarpacia który mi ogarnie to ładnie.

EDIT: Dzieki za podesłanie informacji o Tofficu użytkownika: kornat i skrzysieks :-)
Jestem omówiony na polowe maja, zobaczymy co wyjdzie 8-)
ODPOWIEDZ