Witam
Mam mały problem w swoim aucie a mianowicie centralny zamek już od "nowości" (zakupu) nie łapał mi z pilota działał natomiast zarówno z drzwi kierowcy jak i z bagażnika( z kluczyka),
po 2-3 miesiącach użytkowania padło również otwieranie z zamka kierowcy... (tzn. otwiera ale tylko drzwi kierowcy i potem włącza się alarm). Działa mi jedynie otwieranie centralnego z bagażnika. Czy możecie coś poradzić ?? Coś czytałem że mogą to być mikrostyki w zamku od strony kierowcy. Czy to prawda?
Witam,
mój centralny z kluczyka nie działa od x lat, ale działał kiedyś, ostatnio wymieniłem baterie i zaprogramowałem, kontrolka zaświeciła 5 razy drzwi się zamknęły i otworzyły, i dla sprawdzenia kliknąłem raz drugi pilotem i już powoli zaczęło się krzaczyć, wczoraj zaprogramowałem jeszcze raz i znowu, dioda mignęła 5 razy i nic więcej, moje pytanie czy to mógł paść moduł komfortu (ta puszka pod tylnią kanapą 1L0 959 875A)?
[ Dodano: 2015-02-25, 09:00 ] czyżby nikt tu nie zaglądał? czy nikt nie wie jak pomóc?
Pewnie nikt nie wie, jak pomóc. Możesz sprawdzić domykanie szyb itp, jakby nie działało, to albo nie zaprogramowane (wątpię), albo moduł padł. U mnie w jedynce nie ma takiego bajeru (pod kanapą). Nie wiem czy oryginalnie moduł nie był za kierownicą (a może to w nowszych).
mam moduł pod kanapą i na pewno siedzi tam od nowości, domykanie działa z kluczyka, jak czytałem temat to może kwarc, ale to by wcale się nie programował, chciałbym żeby działał