To jeszcze jedno pytanie. Jak już wszystko pozakładam to nieważne będzie w jakim położeniu jest szyba bądź prowadnice? Silnik poczuje opór i się zatrzyma tak? Wybrałem ten: http://allegro.pl/podnosnik-szyby-seat- ... source=mlt
Wiem, że będę musiał rozwiercać nity. Powie ktoś jakim wiertłem i czy potem to znów nitować czy może jakieś śruby założyć a jeśli tak to jakie ( śruby, nity)? Pytam o takie błahe sprawy ponieważ oprócz kluczy nie mam żadnych narzędzi i wszystko co będzie mi potrzebne będę pakował u kolegi i nie chciałbym czegoś zapomnieć.
Nie wiem czy ktos tu juz nie pisal o nitowaniu. Przejrzyj wczesniejsze tematy. A co do polozenia szyby. Ustaw slizgi po srodku, przykrec szybe i gotowe. Mechanizm sam sie dopasuje.
Ja najwiecej problemow mialem z klamka. Za ch..a nie dalo rady jej odkrecic wiec musialem zakladac wszystko przy wiszacych drzwiach.
Panowie co może być przyczyną tego jak przy opuszczaniu szyby nie jedzie ona w dół cały czas z tą samą prędkością, tylko w pewnych momentach przyśpiesza a potem znowu normalnie jedzie.
jak roznitujesz to możesz z powrotem na nity albo skręcić śrubką chyba 5, już nie pamiętam. Wyjdzie w trakcie uwierz to najmniejszy problem
co do 1 pytania to zatrzyma się w odpowiednim miejscy ponieważ skończy mu się linka, a skończy się bo przykręcisz szybę na odpowiedniej wysokości (przez otwory w czarnej blasze). Wszystko jest wymierzone i dość bezproblemowe
tomsz666, i jak wymiana podnosnika? dobry ten z aukcji ktorą podałeś? też musze kupić bo szyba przestała działać, nie wiem co sie stalo poki co ale wole zamowic od razu calość.
Tak wszystko ok. Szyba działa, nity dostałem razem z podnośnikiem. Na początku zobacz bezpieczniki, i ewentualnie sterowanie na drzwiach, może coś nie łączy.