[1M] Montaż sterownika centralnego zamka

Wszystko o elektryce w aucie
d
danny261
Forumowicz

Post autor: danny261 »

Dzięki LEEON za pomoc, już dałem rade i wszystko hula ,pomyliłem kable w drzwiach i przedtem podłomczyłem mase na plus a powinna być odwrotnie .Jak to mówią człowiek uczy sie na własnych błędach:) a kable w drzwiach to zółto niebieski i zółto zielony tylko nie pamiętam który jest od otwierania a który od zamykania ,jeszcze raz dziękuje za pomoc.
danny
Awatar użytkownika
leeon
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV

Post autor: leeon »

Duzo Ci nie pomoglem, ale ciesze się że się udało;)
e
eR
Forumowicz

Post autor: eR »

danny261, to jak sprzęt hula to napisz jak tam zasięg tego cuda ?
d
danny261
Forumowicz

eR,powiem ci odrazu sprawdzałem z kolesiem to od garażu do bramy mam gdzieś koło 40 metrów i działał bez problemu jeszsze mogłem sie oddalać ale już mi sie nie chciało.jutro sprawdze dokładniej to dam znać.
danny
Awatar użytkownika
leeon
Forumowicz

Post autor: leeon »

danny261 pisze:eR,powiem ci odrazu sprawdzałem z kolesiem to od garażu do bramy mam gdzieś koło 40 metrów i działał bez problemu jeszsze mogłem sie oddalać ale już mi sie nie chciało.jutro sprawdze dokładniej to dam znać.

Sprawdz na parkingu pod jakas galeria, marketem w towarzystwie 50-100 aut ;) Moj pilot ogranicza zasieg z 30m do 4m :D
e
eR
Forumowicz

danny261, to właśnie podoba mi się w tych sterownikach. Na razie reanimowałem swojego pilota i od paru tygodni działa bez zarzutu, ale zasięg to ok. 8-10 m i to też zależne od paru czynników. Zresztą z tego co mi wiadomo to fabryczne piloty VW nigdy nie powalały na kolana swoją sprawnością i w porównaniu z innymi markami aut dosyć szybko przestają działać.
d
danny261
Forumowicz

No i jestem dzisiaj sprawdziłem z jakiej odległości .łapie mnie ten sterownik na otwartym terenie było to 100 kroków a byłem dzisiaj na zakupach w supermarkecie i tak było ze 30 kroków , no to mi sie wydaje koledzy że nie jest żle :)templates/subEarth/images/ranks/icon/icon7.gif[/b]
danny
W
Wicio
Forumowicz

Post autor: Wicio »

Odświeżam temat żeby już kolejnego podobnego nie zakładać...
Ponieważ zgubiłem oryginalny kluczyć z pilotem zakupiłem moduł sterujacy z pilotami na allegro http://allegro.pl/sterownik-zam-seat-leon-toledo-skoda-fabia-octavia-i3946609677.html
Dostałem się pod boczek drzwi kierowcy.
Mam rozumieć, że wpinam się w poniższą wiązkę kabli. Wyszukalem na forum, że zamykanie podłączam do kabelka =żółty z niebieskim paskiem= a otwieranie =żółty z zielonym paskiem= jak niżej:
Obrazek

Obrazek

W instrukcji mam jeszcze =żółto czarny= oraz =żółty= oba masa - gdzie mogę podpiąć te kabelki?
Czy wszystko już powinno po wpięciu tych kabli działać? Bo jednak u mnie nie śmiga...
Obrazek

Będę wdzięczny za pomoc bo walczę z tym juz jakiś czas
e
eR
Forumowicz

Wg mnie to sterownik skądś jeszcze powinien mieć zasilanie. Bez tego raczej działał nie będzie :)
W
Wicio
Forumowicz

Post autor: Wicio »

Prosta sprawa, dlatego pytam gdzie mogę w drzwiach podpiąć mase?
Ktoś pisał o grubym czerwonym kabelku idacym do silniczka podnoszenia szyb - nie mogę go namierzyć ;/

A wcześniej - do testów zasilanie podpiąłem pod zasilanie radia cb :)
ODPOWIEDZ