myślę że źle zmierzyłeś bo w toledo II czyli 1M są na 10000000% 16/17 mierzyłeś otwór a do tego trzeba dystans i dopiero głośnik 16/17 cm a co do 13 to sobie odpuść bo 13 to nie gra
Cześć ! odnośnie dystansów mam zamiar wstawić głośniki do przodu i zastanawiam się czy kupić zestaw z dystansami mdf i przerabiać kable czy kupić taki zestaw :
witam wszystkich:)
od paru dni jestem szczesliwym posiadaczem toledo ale mam jeden problem... mianowicie w prawych tylnich drzwiach nie gra mi glosnik... tweeter ledwo skrzeczy a woofer nie gra wogole... macie jakies porady jak to naprawic?
DEKO - do tych dystansów plastikowych nie ma co się czepiać. ja dostałem takie z autem i jest ok. Ale jakość głośników z tego zestawu raczej pozostawia wiele do życzenia.
od paru dni jestem szczesliwym posiadaczem toledo ale mam jeden problem... mianowicie w prawych tylnich drzwiach nie gra mi glosnik... tweeter ledwo skrzeczy a woofer nie gra wogole... macie jakies porady jak to naprawic?
Zdejmij boczek i zobacz co w trawie piszczy. Możliwe, że głośniki są padnięte albo na kablach coś nie styka.
zakupiłem taki zestaw z dystansem MDF . na jakimś forum wyczytałem że głośniki mają dobry stosunek cena do jakości dlatego zdecydowałem się na Helix b62c