Witam posiadam seata toledo 1.9 tdi ahf i od jakiegoś czasu pojawił mi się taki problem że po odpaleni silnika po jakichś 5 min. jego pracy zaświecają się kontrolki od poduszek powietrznych i abs-u również deska rozdzielcza i światła mijania przygasają a po lekkim przy gazowaniu silnika wszytko wraca do normy tak jak powinno być , a z kolei też gdy pojawił się ten problem raz zgasiłem silnik i chciałem go ponownie odpalić ale już nie dałem rady ponieważ akumulator był już rozładowany. proszę o poradę w związku z tym tematem i z góry dziękuje
Do sprawdzenia przewód masowy idący od alternatora do akumulatora. Miałem tak w tamtym roku przewód był przepalony i od czasu do czasu robił zwarcie i rozładowywał aku. a wraz z tym zapalały się kontrolki.
Do sprawdzenia przewód masowy idący od alternatora do akumulatora. Miałem tak w tamtym roku przewód był przepalony i od czasu do czasu robił zwarcie i rozładowywał aku. a wraz z tym zapalały się kontrolki.
Problem w tym że naprawiłem to w przydrożnym warsztacie w trasie z daleka od domu. Więc przewód jest nieoryginalny nawet wydaje mi się że nawet cieńszy,ale jak na razie do tej pory wszystko śmiga a za całą naprawę zapłaciłem 120zł.
Odgrzeje temat. Czy możliwe jest, by kontrolki check engine i poduch nie odpalay się po przekręceniu kluczyka? Zrobiłem test vagiem i działają. Ale przy odpaleniu auta już nie...