Palniki kolego
Wystarczy wejść w aukcje allegro i masz "palniki" o różnych barwach (żarnik to żarówka, ksenon to "palnik").
Przetwornica dostarcza tylko odpowiedniego prądu do palnika
DzieX, to musieliby jeszcze je zdemontować w tysiącach lagun II które jeżdżą po Polsce legalnie.
Nie widziałem jeszcze ani razu oślepiającego HIDa, ktoś kto wkłada je do auta wie, że to nie do końca legalne i ustawia je poprawnie. Za to ludzi albo raczej matołów, którzy jeżdżą ze źle ustawionymi światłami są miliardy. Ja nie wiem, ale chyba co drugie auto jeździ świecąc w niebo. Przecież na każdej stacji diagnostycznej regulacja jest za free, przynajmniej u mnie.
Chciałem zaznaczyć że na żarniku 4300k miałem około 5 kontroli z policją(myślałem że się bania urwie bo w ciągu 3 dni od założenia miałem 4 kontrole ) w tym raz skurczybyki czesali cały samochód ale do lamp nawet słówka nie pisneli. Tak że nie chce zapeszyć i odpukam ale nie miałem żadnego problemu z tym. A i jeszcze dopowiem. Że zaraz po założeniu HIDÓW byłem na stacji żeby mi ustawlili światła tak że nie świecą w ' niebo '