Cześć, podepnę się też do tego wątku. Mam toledo II, 1,9TDI z 2000r. I także mam problem ze światłami STOPu, a dokładniej to że nie działają to jedno, mryga kontrolka od świec żarowych, a czujnik dziś wymieniłem, a poprawy nie ma. Kompletnie nie mogę znaleźć, gdzie jeszcze mogę szukać problemu. Z góry dziękuje za pomoc.
Witam.
Wymieniałem dzisiaj czujnik stopu w swoim Tolku i przy okazji zauważyłem że nie świeci mi "trzeci stop". Podpowie mi ktoś z was jak dostać się do żarówek w tej blendzie? Trzeba ją całkiem odkręcić czy można się jakoś dostać do tego od środka klapy ??
Ja bym zaczął od sprawdzenia, czy kable idące do klapy się nie złamały. Czyli sprawdź, czy na kablach idących do blendy w ogóle jest napięcie gdy naciskasz hamulec. Nie musisz jej do tego demontować, tylko zdejmij plastik z klapy bagażnika.
@Sony, ogólnie to chce ogarnąć to żeby świeciło ale nie wiem czy ten pasek jest w całości czy są tam jakieś pojedyncze żarówki. Sprawdzę najpierw te kable tak jak kolega wyżej mi radzi bo z tego co czytałem na necie to właśnie w nich często leży problem.