Panowie . Ja mam również problem ze światłami drogowymi w swoim Tolku. Mianowicie nie moge ustawić sobie dobrze świateł. Byłem ostatnio u mechanika zeby mi te swiatła ustawił. I okazało sie ze , jak dobrze sobie ustawie mijania to drogowe swieca po drzewach. Mechanik ustawiał te swiatła recznie tymi pokretłami. Bo nie działa mi regulacja z silniczka . Musiałem sobie światełka ustaiwc tak ze mijania mam jak najwyzej żebym jako tako cos widział w nocy bo jak długie mam dobrze ustawione to mijania oswietlaja tylko kilka metrów . Strach jezdzic
I teraz moje pytanie. Otworzyłem sobie obudowe switeł od wewnatrz i widze ze mam tylko jeden silniczek z prawej strony od regulacji . Czy mozliwe jest to ze regulacja nie działa bo nie ma zamknietego obwodu z drugiej strony . Jak dokupie drugi silniczek to regulacja moze zadziałac i mechanizm ruszy??? czy bede zmuszony jezdzic na długich które bez silniczka przy optymalnym ustawieniu mijania swieca po koronie drzew???
silniczek masz tylko do regulacji przyciskiem z deski, a używasz tego jak załadowujesz coś do bagażnika lub masz komplet pasażerów.
Mechanik na pewno ustawiał ci światła na pozycji 0 na desce.
Lampy są tak skonstruowane że nie można regulować oddzielnie świateł długich i mijania... bo przecież obydwa są w dwuwłóknowej żarówce