Wymyśliłem żeby po włączeniu pozycji w 1M zapalała mi się obwódka tylnych lamp i blendy, myślę na razie jak to technicznie wykonać, pozwoliłem sobie wykonać rysunek w paincie:) żeby zobrazować o co mi chodzi...
Czy ktoś by mógł się pobawić w PSie żeby pokazać bardziej realny efekt tej modyfikacji?
Od technicznej strony jest to możliwe ale trzeba rozklejać.
Co do świecącej blendy to może być mylące dla jadących za autem. Nie jestem przekonany żeby to ładnie wyglądało
Było 1.8 20v AGN 125KM
Było 1.8 20VT AUQ 180KM
Było 1.9 TDI ASV 110KM
Jest Leon 1.8T AUQ 180KM
Pewnie że jest możliwe, ale musi być szczelne, o odpowiedniej jasności świecenia, i światło musi być w miare ciągłe (nie punktowe jak w taśmie ledowej)
Chciałbym tylko zobaczyć efekt
obwódka świeci non stop, jednak kiedy naciśniemy hamulec, świeci jeszcze brdziej intensywnie. Fajnie to wygląda. Jak tylko je ujrzałem, pomyślałem że i w torpedo by zacnie wyglądało. No ale wykonanie czegoś takiego będzie bardzo czasochłonne. Jeśli ktoś tego się podejmie to będe pełen podziwu
W świecie realnym Dodge Charger coś takiego posiada http://cars-port.blogspot.com/2012/05/2 ... -srt8.html
Jeśli ktoś tego się podejmie to będe pełen podziwu
właśnie o coś takiego mi chodzi:) nie mam jeszcze patentu na wykonanie tego... szczególnie nie wiem jakie źródło światła zastosować... poza tym nie mogę obecnie rozebrać tylnych lamp na dłużej bo nie mogę swojego tola unieruchomić. Jak pracę ruszą założę oddzielny temat na to
Jest w ogóle neon elastyczny który można dowolnie formować?
Myślałem raczej o ledach i tu mam dwie możliwości
led świecący na światłowód tak jak np małolaty robili w skuterach neony:)
Albo taśma ledowa przykryta jakąś dymioną plexą tak żeby punktów świetlnych nie było widać. i chyba ten patent zostanie z tym że pasek trzeba będzie zmodyfikować żeby świecił ciemniej