szymekgd pisze:adrian2901, sprawdz sprzegielko alternatora, to ono jest najczesciej przyczyna uszkodzen napinacza.
Wiem jak będe kupował amorek napinacza to i sprzęgiełko alternatora wymienie... A jak go sprawdzić tak na sucho w garażu?
U mnie jest strasznie kiepski dostęp od góry do alternatora...
Ale dlaczego mrugają wszystkie światła razem z podskakiwaniem napinacza? Ostatnio przez to mruganie straciłem oby 2 żarówki H7 naraz... Im zimniej tym bardziej napinacz klekocze i skacze, światła mrugają i silnik robi "U U U U" jak dodaje gazu wszystko przyśpiesza łącznie z mruganiem, a jak czasami dodam troche gazu i się coś przyblokuje na 3-5 sekund to napinacz ucichnie i mruganie zniknie po czym za sekunde znowu U U U U, klekot i mruganie...
Czy może być to spowodowane tym, że napinacz nie naciąga dobrze paska i dlatego tak mruga? Siłownik drgań już całkiem się rozleciał, olej wylany i wogóle... A próbowałem ręką docisnąć ten napinacz to ni hu** nie da rady bo mi ręka skacze razem z nim Aż tak mocny jest ten siłownik drgań jak jest sprawny, mocniejszy niż moja reka ?