Też szukając Tolka oglądałem świeżo sprowadzone auto z Francji, fakt że poobijane i lekko zaniedbane bo koleś nie zdążył za dużo wypucować autka, ale licznik wskazywał 248000. Nawet nie warto było jechać na serwis z wiadomych względów. Na drugi dzień na otomoto auto bezwypadkowe, zdjęcia tylko z lewej strony, bo prawa była do podmalowania, a stan licznika już 188000...
Oryginalny przebieg na 100% mamy tylko wtedy gdy auto posiadamy od nowości...
Szwecja, Dania i chyba szwajcaria jest do sprawdzenia w necie, po numerach rejestracyjnych. Są specjalne stronki. Pozatym można wpisac w google numery rejestracyjne i czesto w zarchiwizowanych stronach ukazują się te auta w ogloszeniach zagranicznych (zanim trafiły do PL i z prawdziwym przebiegiem)
Dokładnie tak jak marek_igor pisze, dodam też auta z Holandii da się sprawdzić - tylko potrzebne numery z żółtych blach. Ja sprawdzam na tej stronce http://www.bezwypadkowy.net/sprawdz-auto + google.
Uwaga!! jeśli ogladacie jakikolwiek samochód w okolicach Chmielnika to stanowczo nie polecam takiego duzego komisu (nazwe zapomniałem). starszy gosc wraz z synem wkrecaja ze na pare dni odstawili samochod do kolegi który ma komis... dojezdzajac na miejsce okazuje sie ze oni sa wlascicielami .. a auto to kompletny trup ..
kurcze nie pamietam dokładnie ale chyba tak... przejechałem ponad 200 km bo goscio ściemke jeb*ął ze tylko zderzak malowany a po ogledzinach okazalo sie ze cały przód a środek śmierdział wilgocią prosto po pralni . a miał nim jezdzic wczesniej jakiś pedant z Holandii ... silnik nadawał sie na zyletki tyle siwego puszczał po odpaleniu...