Ostatnio mi się spaliła jedna żarówka Tungsram Sportlight +50% więc postanowiłem zakupić nowy komplet. Jako że ostatnimi czasy zawsze kupowałem u jednego sprzedawcy a ostatnio sobie poleciał w kulki, tym razem postanowiłem zamówić u innego sprzedawcy. Jako że miałem stare opakowanie z w/w żarówek i odkładałem starą sprawną żarówkę do opakowania zauważyłem różnicę w opakowaniach.
Ogólnie napisy wszystkie takie same oraz ta sama czcionka, ale opakowanie z nowych żarówek jest jaśniejsze a szczególnie tło gdzie są napisane parametry żarówek. Na starym opakowaniu tło jest ciemniejsze, bardziej niebieskie, natomiast nowe wpada w popiel.
Ale to nie wszystko, żarówki też się delikatnie różnią, drucik w środku w starszych był troszkę grubszy. Trzonki również trochę inne nowe żarówki mają koloru matowego srebrnego a stare bardziej w połysku. Napisy na trzonka identyczne.
Żarówka podpisana jako poprzednia pochodzi z z grudnia 2011r. i co lepsze od tamtej pory świeciła i pewnie nadal by świeciła gdym jej nie wymienił, natomiast prawa spaliła się po ok. 10kkm. Zobaczymy ile teraz nowe wytrzymają.
Teraz tylko ciekawe które były oryginalne a które podróby.