Szarpanie przy przyspieszaniu i nie tylko

Wszystko o silnikach wysokoprężnych
ODPOWIEDZ
s
szymekgd
Forumowicz

Post autor: szymekgd »

Art pisze:Myślicie, że tak szybko się zasyfiło turbo?

Może bieżnia kierownic jest porysowana?
Michal
Awatar użytkownika
Art
Forumowicz

Post autor: Art »

szymekgd pisze:
Art pisze:Myślicie, że tak szybko się zasyfiło turbo?

Może bieżnia kierownic jest porysowana?

Nie mam pojecia. Jeszcze jest na gwarancji i widze ze troche zapocone przy turbo. Bede musial podjechac zeby mi poprawili to gdzie wycieka i moze niech zerkna czy to z powodu ponownego zabrudzenia czy gdzies indziej lezy przyczyna
Nie pomoże koni kupa, gdy kierowca dupa.
d
dziobii
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI AHF

Post autor: dziobii »

Art, i przyczyna zdiagnozowana? Pytam, bo u mnie podobne objawy są jak u Ciebie.
Obrazek
Awatar użytkownika
kornat
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI AHF

Post autor: kornat »

Art, w którym miejscu masz zapocenie?
Awatar użytkownika
Art
Forumowicz

dziobii pisze:Art, i przyczyna zdiagnozowana? Pytam, bo u mnie podobne objawy są jak u Ciebie.

Czekam az sie zrobi cieplej i odstawie w ramach gwarancji zeby usuneli ten wyciek i sprawdzili czy wszystko ok. Narazie tylko kontroluje poziom oleju i staram sie auta nie zamulac, nie oszczedzam mu choc przy takich mrozach i na krotkich odcinkach to nie takie latwe.

Druga sprawa , ze od ostatniego razu problem sie nie pojawil az przyznam ze o nim zapomnialem.

Mokro jest z lewej strony , na przewodzie od turbo. Pod autem plamy nie ma, ale poki gwaranacja na regeneracje turbo to poprosze zeby to poprawili
Awatar użytkownika
DEKO
Forumowicz

Post autor: DEKO »

chciał bym powrócić do tematu :P dopiero teraz znalazłem czas żeby odstawić auto na warsztat i po sprawdzeniu przegubów okazało się że jest ok przy okazji mechanik wyczyścił turbo i problem przeładowania zniknął ale problem szarpania jest nadal ;/ zastanawiam się czy to może jakaś poduszka kiedy jadę powoli i dodam i odpuszczę gaz to czuje szarpnięcia ewidentnie coś jest luźne...
Awatar użytkownika
Art
Forumowicz

A ja wogole zapomnialem ze w tym temacie pisalem :oops: odstawilem wtedy auto tam gdzie robili mi turbo. Okazalo sie ze turbo do auta wkladal jakis "szybki chlopak" , jak to powiedzieli "byl za szybki" :lol: Juz tam nie pracuje. Okazalo sie ze pozakladal przewody, byly nieszczelnosci stad olej. Turbo od marca lub kwietnia nie zlapalo ani razu notlaufa, nic sie nie dzieje. Swiszczy glosno przy 2tys. Na 4 biegu, ale to raczej niz zlego. Jak bedzie znowu robic problemy to na wiosne przerzuce sie na turbo od ASZ.
s
szymekgd
Forumowicz

Jesienią wrócą notlaufy przy PSJ :-)
Michal
Awatar użytkownika
vwir
Zasłużony
Auto: DS5, Leaf
Model: 2.0HDI, EE

Post autor: vwir »

DEKO pisze:chciał bym powrócić do tematu :P dopiero teraz znalazłem czas żeby odstawić auto na warsztat i po sprawdzeniu przegubów okazało się że jest ok przy okazji mechanik wyczyścił turbo i problem przeładowania zniknął ale problem szarpania jest nadal ;/ zastanawiam się czy to może jakaś poduszka kiedy jadę powoli i dodam i odpuszczę gaz to czuje szarpnięcia ewidentnie coś jest luźne...

To szarpanie masz przy wciśniętym pedale gazu? Próbowałeś podmienić wtrysk sterujący?
s
szymekgd
Forumowicz

vwir pisze:Próbowałeś podmienić wtrysk sterujący?

Lub puknąć?
Michal
ODPOWIEDZ