istnieje szansa ze zle złożyłeś turbo pierscien od łopatek wystarczy dac odwrotnie i juz bedzie łapać notlauf mimo iz turbo czyste ja tak miałem i nie wiedziałem co grane zmieniałem przepływki n75 itd i doperio mechanik wyciagnał turbo i przerysował kółko od sterowania łopatkami na papier i obrócił i okazało sie ze jest inaczej złożył turbo w innym założeniem pierscienia i od tego czasau brak notlauf. tak ze przemysl to
A po tym czyszczeniu masz wobec tego nadal jakieś problemy ? Po mojemu to logi po czyszczeniu są OKi. A N75 zawsze możesz odświeżyć nieco. Na forum masz instrukcję
Sony pisze:cash, gruszka bardzo ładnie pracuje Tak ma być!
A po tym czyszczeniu masz wobec tego nadal jakieś problemy ? Po mojemu to logi po czyszczeniu są OKi. A N75 zawsze możesz odświeżyć nieco. Na forum masz instrukcję
A rozumiem, dzięki Sony Co do problemów tak jak napisałem, że czasami jest jakiś mulasty, tak jakby się znowu turbo zaczynało zapiekać, ale w wolnej chwili N75 wyczyszczę. Dzięki i pozdrawiam
Potrzebuję pomocy, moja turbina ma prawdopodobnie zapieczone/zabrudzone łopatki, zdarza się że łapie zawieche po 3tys obrotów i po ponownym odpaleniu silnika wraca do normy. Prawdopodonie to jest przyczyną i z forum doczytałem się, że czyszczenie mogłoby pomóc. Instrukcje również znalazłem, ale szczerze mówiąc jestem kiepskim mechanikiem i boje się samemu za to zabierać. Nie mogę również znaleźć w okolicy żadnego zakładu, który oferował by "czyszczenie" turbiny w takich cenach jak pisaliście 200-400zł. jedynie koło 1000zł. Moglibyście coś polecić, bądź może ktoś z was mógłby pomóc?
tez myślałem że mam zapieczone łopatki ,a wiesz co wyszło ? miałem poje... podcisnienia ,radze najpierw wyelimonować problem węzyków wymien wszystkie na nowe sprawdz dokładnie jak mają przebiegać i muszą być szczelne to po pierwsze , po drugie sprawdz zaworek n75 czy jest sprawny przełóż z tym drugim i zobacz czy sie coś zmieniło , po trzecie sprawdz gruszkę przy turbinie czy nie jest już w słabej kondycji bo jeli ak to też bedzie problem , a dopiero potem bierz sie za czyszczenie łopatek bo jesli wyczyscisz łopatki a dalej bedziesz miał niesprawne któreś z tych układów to po pół może po roku bedziesz musiał czyscic łopatki ponownie no i nie uprawiaj psj
RB Auto - warsztat samochodowy
Olsztyn, Kołobrzeska 50
Polecam !
Nie uprawiam , wężyki już wymieniałem i to nie pomogło, byłem na komputerze, nie pamiętam jaki to numer błędu był, ale pokazywało przeładowanie ciśnienia, mechanik mi powiedział, że to turbina, a mechanik był polecany, że zna się na rzeczy.
turbo łatwo sie czyści jak brakuje jakiś narzedzi lecisz do sklepu i kupujesz co potrzebujesz proste, efekt zrobienia samemu wyczyszczenia turbo bezcenny no i dowiesz sie dokładnie jak to turbo działa i jak jest skonstruowane
Oj potwierdzam U siebie miałem 1 lub 2 śrubki do przegwintowania jak rozbierałem, bo się cholera ukręciły. WD40, stukanie młotkiem i trza się trochę pomęczyć, żeby odkręcić