Podczas uszczelniania drzwi kierowcy z faktu że wszystko miąłem na wierzchu zabrałem się za naprawę mikro w zamku. Tak jak w podanym opisie winny był zimny lut. Prze lutowałem go po czym założyłem zamek na próbę celem sprawdzenia.
Po otwarciu drzwi oświetlenie wnętrza zapala się. Po pozostawieniu włączonych świateł mijania/ kierunkowskazów jest sygnał dźwiękowy czyli teoretycznie jest ok.
Ale od tego czasu zaczęły się problemy z centralnym. Zamykanie i otwieranie z kluczyka działa normalnie, ale przestało działać otwieranie z pilota ( mam dołożoną nieoryginalną centralkę). Pomimo odłączenia zamka otwieranie/zamykanie z pilota świruje. Naciskam przycisk "zamknij" i raz zamknie drzwi a raz otworzy. Naciskam przycisk "otwórz" i prócz sygnalizacji kierunkowskazami żadnej reakcji w drzwiach.
VAG pokazał mi błąd 00928.
Po wymianie na nowy mechanizm zamka problem zniknie ??
A co w tym wszystkim najlepsze - byłem w ASO zapytać się o ten mechanizm . Zaśpiewali 600 zł !!!! MASAKRA !!!
Planuje kupić nowy zamiennik zamka. Ma ktoś z Was jakieś doświadczenie z zamiennikami (ich trwałość) ??
piotrek148, powinien problem zniknąć jak założysz zamiennik. Ja zakładałem zamiennik firmy AQ. Płaciłem coś koło 116zł i sprawuje się już ze 2 lata bezproblemowo.
Sony pisze:piotrek148, powinien problem zniknąć jak założysz zamiennik. Ja zakładałem zamiennik firmy AQ. Płaciłem coś koło 116zł i sprawuje się już ze 2 lata bezproblemowo.
Przy okazji zapytam, bo mnie też czeka wymiana zamka i myślę o zamienniku. Zastanawiam się tylko czy po wymianie trzeba jakoś programować moduł komfortu, czy po prostu wszystko będzie normalnie działać. U mnie padło światełko w drzwiach i sygnał włączonych świateł. Na oku mam taki zamiennik: http://superczesci.pl/seat/354-centraln ... 7015a.html
Ja właśnie ten zamiennik kupiłem. Zastanawiam się tylko na ile on jest niemiecki..... czas pokaże....
Po podłączeniu nowego zamka błąd znikł. Ale otwieranie/zamykanie z pilota (centralka dokładana) dalej świruje. Mogła się uszkodzić po podłączeniu regenerowanego zamka ??
Nowy zamek działa tak samo jak stary po lutowaniu tyle że już nie ma błedu w VAgu.
piotrek148, skoro masz nieoryginalny centralny to może coś tam w nim nie śmiga. To już do jakiegoś magika najlepiej podjechać co siedzi w elektryce etc.