No raczej ciąć świateł i spawać miejsca po blendzie nie będę ale muszę coś pokombinować. Folia jest i już się chyba na mnie obraziła bo od kilku tygodni nic z nią nie zrobiłem Jakiegoś lenia mam ostatnio co do grzebania przy aucie albo to dwódniowa walka z montażem soczewek w ori lampy mnie tak nastroiła
kornat, zaciekawiłeś mnie tematem z malowaniem na niebiesko żarówki żeby wyszedł kolor biały. Ciekawe czy można tak kolory dobrać?
Klosz wstecznego w 1M jest dużo mniejszy niż biała przestrzeń w blendzie. Myślę że paski nie będą się rzucać w oczy. W 206 z kilku metrów pasków nie widać.
W plakatówkach coś wyszło biało-podobne. Ale czy nie będzie słabsze światło?
Co do lampy z 206 to wygląda jakby była pomalowana na różowo i na to nałożone czerwone paski, chyba że te prążki taki efekt dają http://allegro.pl/lampa-tyl-lewy-peugeo ... 37611.html
Wydaje mi się, że to efekt pasków - ja mam podobnie po naklejeniu ale w mniejszej skali bo paski są dalej od siebie.
W lampie golfa jest 3mm pasek i 2mm przerwa. Ciekawe jak w 206?
Pojawił się mały problem. Zielone żarówki są kiepsko dostępne. Trzeba malować zwykłe ale nie da się kupić żarówek P21w asymetrycznych w kolorze białym (przeźroczystym).
Trzeba kupić symetryczne i odciąć jeden bolec. Mimo to wszystko się trzyma.
Koszt przeróbki:
- 2x 1zł za żarówkę,
- 12 zł za lakier do żarówek,
- folia 50 x 100 z przesyłką 25 zł
Światła wstecznego można wymienić na ledowe i wtedy mimo pasków światło powinno być białe. Tak samo można by było zakombinować z kierunkami.
vwir, mam kilka takich chciałem nowe żeby się zaraz nie spaliły.
lipto0n, będą paski żeby światło zostało białe.
Już wiem konrat o co chodzi:
Hmm pokombinować można. Żarówkę można pomalować na zielono a w lampę dodatkowo włożyć niebieską folie. Hmm szkoda że nie zamówiłem niebieskiego lakieru
Hmm pokombinować można. Żarówkę można pomalować na zielono a w lampę dodatkowo włożyć niebieską folie. Hmm szkoda że nie zamówiłem niebieskiego lakieru
a moze wykminic cos na zarowkach RGB i odpowiednio wysterowac barwe zielona i niebieska? Mozna by ograniczac prad i plynnie mieszac barwe.