Z tego, co wiem, od początku roku weszły przepisy, które mówią, że samochód ciężarowy musi mieć oddzieloną w trwały sposób przestrzeń ładunkową dłuższą, niż połowa długości od podszybia do tylnych drzwi załadunkowych, ładowność min. 500kg (kto tyle do bagażnika 1M załaduje?) i chyba kratkę za przednim rzędem siedzeń (nie dotyczy pickupów z podwójną kabiną). Kratka ma uniemożliwiać przedostanie się ładunku do przestrzeni pasażerskiej i musi wystawać ponad siedzenia. Dlatego ojca Octavia kombi zarejestrowana, jako ciężarowa będzie też miała error przy przeglądzie. To nie jest kwestia zmiany diagnosty, tylko przepisów. Są tacy, co podpiszą Chińskie HID'y, brak klamek, ciemne przednie szyby itp. Ale nie o to chodzi...
Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ
a nie jest przypadkiem tak, że auta które zostały tak zarejestrowane to ich to nie dotyczy? tylko dotyczy to tylko samochodów nowych?
Ja tam się w sumie na tych przepisach nie znam bo mnie to nie interesuje, ale tak tylko gdybam i z ciekawości pytam?
Bo skoro kilka lat temu auto zostało dopuszczone do ruchu w takiej formie a nie innej to chyba nagle nie masz obowiązku przekwalifikować go np. na autobus, bo takie są teraz przepisy...