Sprzegło wymieniałem i objawy byly inne bo tez juz slizgało. Wczoraj przez chwile sie uspokoiło chyba pierwszy raz. Naprawde nie wiem czym to moze byc tak naprawde...
[ Dodano: 2013-03-22, 18:27 ] Koledzy wymieniłem skrzynie i problem trzęsienia nadal jest... skrzynia była ok... nie wiem co jeszcze może być... zastanawiam się jeszcze nad zwrotnica... tylko czy to może mieć coś wspólnego???
Problem częściowo rozwiązany. Po rozgrzaniu silnika samoistnie wkręcała się śrubka regulująca obroty przy przepustnicy, wykręciłem ją, linka gazu się naciągnęła i obroty cały czas są 900rpm,a do tego samochód nie szarpie, od razu wkręca się na obroty. Jednak nadal na 1 i 2 biegu na niskich obrotach (900-1100) samochód szarpie przyspieszając i zwalniając i tak w kółko
Od niedawna mam problem z moim tolkiem. Przy zmianie biegów podczas jazdy strasznie szarpie autem. Jeśli delikatnie odpuszczam sprzęgło wszystko jest ok. Jeśli odpuszczę trochę gwałtowniej to szarpie. Jest to strasznie irytujące podczas jazdy. Draganie auta występuje również jak odpuszczę gaz a jadę na niższym biegu przy wyższych obrotach. Czy to może być poduszka silnika? Jeśli tak to która? Jak kołysze auto na 1 biegu do przodu i do tyłu to silnik trochę się unosi. Poduszka dolna jednak nie wykazuje za dużego wychyłu.
Od niedawna mam problem z moim tolkiem. Przy zmianie biegów podczas jazdy strasznie szarpie autem. Jeśli delikatnie odpuszczam sprzęgło wszystko jest ok. Jeśli odpuszczę trochę gwałtowniej to szarpie. Jest to strasznie irytujące podczas jazdy. Draganie auta występuje również jak odpuszczę gaz a jadę na niższym biegu przy wyższych obrotach...
Mam tak samo, wymieniłem też TPS na nowy i nic
Ostatnio zmieniony 05 maja 2016, 06:52 przez Marian50P, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam problem, Tolek podczas jazdy zachowuję się dobrze, jednak w zakresie 3200-3800obr/min czuć szarpanie na każdym biegu... Po niżej i powyżej tego zakresu nie mam problemu. Co może mu być