Hej.
Prosze o rade.
Mam do kupienia tarcze i klocki Girling.
Klocki przód 90 zeta, tył 77. Tarcze za sztukę przód 100, tył 62.
W tej samej cenie moge kupic Textar w promocji.
Febi 10% taniej.
TRW 10% drożej.
Co polecacie? Warto kupic textara? Podobno niezly.
Z góry dzięki za pomoc.
Jak kupuje tarcze to lepiej kupić zestaw gdzie są grubsze tarcze a cieńsze kolocki (np tarcza 10mm klocki 17) czy lepiej cieńsze tarcze a grubsze klocki (np tarcza 8 klocki 19)?
agamiarz pisze:ak kupuje tarcze to lepiej kupić zestaw gdzie są grubsze tarcze a cieńsze kolocki (np tarcza 10mm klocki 17) czy lepiej cieńsze tarcze a grubsze klocki (np tarcza 8 klocki 19)?
8mm dla tarczy to mniej niż wymiar minimalny, przy którym kwalifikują się do wymiany. Taka tarcza ma mniejszą pojemność cieplną i łatwiej ją przegrzać.
ramzes.kris pisze:jak kupie zwrotnice pod tarcze 280 to ten zestaw będzie dobry ??
będzie ok
Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ
Chodzi mi o to,że są tarcze nowe o grubości 9 mm i 10 mm. I czy to jest jakaś zasadnicza różnica bo przeważnie jak się kupuje nowe klocki to tarcze tez się wymienia
mam pytanie: odczuwam drgania samochodu i pulsowanie pedału hamulca podczas hamowania, ale dopiero gdy prędkość spada poniżej 30-40 km/h. przy hamowaniu z większych prędkości tego nie czuję. Czy może to być wina krzywych tarcz i zbyt twardych klocków hamulcowych?