[1M] Wskaźnik poziomu paliwa / rezerwa

Tematy ogólno-techniczne
l
lolek
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

Post autor: lolek »

Wczoraj korzystajac z promocji na stacji pojechalem zatankowac. Wskaznik pokazywal milimetr ponizej 1/4 baku. Weszlo 49l !!!! Normalnie na 1/4 zawsze moglem sporo przejechac zanim wlaczala sie rezerwa. Juz nie chwytam jak to jest.
m
marc27
Forumowicz
Model: 1.9 TDI

Post autor: marc27 »

lolek, może promocja polegała na tym, że pomodzili coś przy dystrybutorach.
Marek
B
Blade

Post autor: Blade »

Mam taki problem a mianowicie, od pewnego czasu po zatankowaniu wskazówka dopiero po przejechaniu kilku kilometrów bardzo wolno zaczyna podnosić się do góry. Do tej pory było, że zaraz po zalaniu i odpalaniu wskazywało prawidłową wartość. Kilka dni temu samochód zszedł do rezerwy, zatankowałem - wskazówka pokazuje ilość paliwa w zbiorniku, natomiast kontrolka rezerwy świeci się nadal. Dolałem mu dzisiaj, wskazówka znów podniosła się do góry ale kontrolka REZERWY świeci cały czas :-/
Jakieś rady Panowie?

Edit://
Problem rozwiązany, czy jedynie doraźnie nie wiem. Wyjęcie i ponowne włożenie bezpieczników odpowiedzialnych za zegary, pompę paliwa pomogło.
E
Eleashar
Forumowicz

Post autor: Eleashar »

Mam problem, wskazówka paliwa nie dobija mi do końca nawet, gdy paliwo zaleje pod korek. Wskazówka zatrzymuje się na przedostatniej kresce, komputer pokazuje mi w tedy, że mogę przejechać dystans 800-900km, do zapalenia rezerwy robię zazwyczaj 700-750km. Nie wiem co mogę z tym zrobić. Poradźcie coś.
Awatar użytkownika
bartekmk
Forumowicz
Model: ASV++

Post autor: bartekmk »

masz tak od początku? vagiem idzie minimalnie wysterować tą wskazówke - na vagu wchodzisz w 17 czyli zestaw wskażników, potem 10 czyli adaptacja i kanał 30 no i tam metodą prob i bledow zwiekszasz albo zmniejszasz wartosc i testujesz. najlepiej miec wtedy pełny bak, ustawic wskazowke na ostatniej kresce i zapisac. ewentualnie rozebrac zegary i wskazówke ręcznie przesunąć;]
E
Eleashar
Forumowicz

Post autor: Eleashar »

Tak mam tak od początku od kiedy go zakupiłem. Od wczoraj mam vag'a ale narazie jedynie polskiego 4.9 próbowałem coś na tym 30 kanale zdziałać ale nic mi się nie udało i dlatego szukam pomocy.
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

Napisz mi swojego maila na PW to wyślę Ci VAG-COM'a.
s
sprat
Forumowicz
Model: 1.9 TDI ASV

Post autor: sprat »

Trochę odkopię temat :)

Taki problem - wskazówka od paliwa wariuje. To znaczy, gdy mam mniej wiecej 1/2 baku, potrafi nagle pokazac pelny bak. właczanie/wyłączanie silnika nic nie daje - co to moze byc?

Dodam tylko, że ostatnio tankowałem kilka razy przez odpowietrznik - tzn pod korek.
Obrazek
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

sprat, mam podobnie jak Ty. Ostatnio zalałem do pełna pod korek cały czas odpowietrzając bak. Zobaczymy czy coś to pomoże. Na wiosnę planuję małą rozróbę, żeby zobaczyć w jakim stanie jest pływak etc.
Awatar użytkownika
Kitaj
Forumowicz
Auto: E46 330xd/A6 C5 2.8
Model: M57D30/2.8 ALG

Post autor: Kitaj »

Spoko to jest nas 3 :D Albo poleci na full albo spadnie na zero a czasami sobie tak faluje jak wycieraczka po szybie :D Ale wystarczy zgasić odpalić i jest git :-)
Było:
Toledo 1M 1.9 AGR+ [*] :(
Audi A6C5 Quattro 2.8 [*]
------------------------------
Jest:
:579: :585: BMW E46 XD M57D30 "Karwan" :585: :579: Obrazek
:579: BMW E39 M54B25 "Na Leniu" :579:
------------------------------
ODPOWIEDZ