koledzy powiem tak, wiele razy polerowałem swoje pierwsze auto ręcznie, roboty w cholerę, ale efekt wynagradzał wysiłek, ładnie to wychodziło bo lakier był akrylowy bez warstwy bezbarwnego i warstwa utleniona i rysy dość łatwo schodziły, jak chciałem to samo zrobić z drugim autem nie było już tak łatwo ze względu na twardszą warstwę lakieru bezbarwnego i polerowanie ręcznie nie przynosiło zadowalających efektów, skończyło się na tym, że kupiłem polerkę mechaniczną, coś takiego
http://allegro.pl/polerka-szlifierka-sa ... 99340.html , kosztowała mnie trochę mniej bo kupiłem ją u znajomego na giełdzie
, całe auto przetarłem papierem wodnym, tak, że zrobiło się praktycznie matowe a potem pasta polerska, nie taka lekko ścierna tylko konkretna, która sporo zbierała, potem jeszcze raz lekko ścierna i wykończenie woskiem, efekt powalający, jakbym auto dopiero z lakierni odebrał, cała robota trwała 2 dni ale wysiłku nie wymagała takiego jak przy ręcznym polerowaniu, dodam jeszcze, że np drzwi do polerowania zdejmowałem z auta i polerowałem je na stole warsztatowym co pozwoliło lepiej obserwować efekty i znacznie ułatwiało pracę, także naprawdę polecam