Drodzy mam pewien problem i skończyły mi się pomysły co może być tego przyczyną.... Otóż czasami po odpaleniu czy w czasie jazdy na wyświetlaczu (pod obrotomierzem) zamiast temperatury pokazują mi się "-- --" i wtedy z nawiewów zaczyna lecieć zimne bądź ciepłe powietrze (climatronic przestaje trzymac ustaloną temp.) minie trochę czasu i na wyświetlaczu znowu pojawi się temperatura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Błędów żadnych nie ma, czujnik temperatury na 100% sprawny (kupiłem nowy, podmieniałem z innego auta i sytuacja się powtarza, wymieniłem wtyczkę tego czujnika na nową z ASO Skody (25zł) Pomóżcie co to może być?????????????/// Pomocy!!!!!!!!!!!!!!
zawsze na wyświetlaczu climatronica świeci się to co ma się świecić....... ale dzieje się to jak na wyświetlaczu pod obrotomierzem zamiast temperatury na zewnątrz wyświetlą się "-- --". Np. ostatnio jechałem trasę 230km po przejechaniu 210km pojawiły się kreski zaczęło wiać zimne powietrze po przejechaniu tak 10km i na wyświetlaczu znowu pojawiło się wskazanie temp. zewnętrznej i wszystko wróciło do normy, albo taka sytuacja jadę i pod koniec trasy pojawiają się kreski i wiadomo albo ciepłe albo zimne powietrze. Rano odpalam auto i wszystko jest w porządku (pokazuje temp. zewnętrzną i reszta ok).
[ Dodano: 2013-04-15, 12:01 ] i jak na wyświetlaczu MFA zamiast temp. są "-- --" to na kanale climatronica naprzemiennie pojawiają się kody 9.5, 11.5, 13.5, 15.5. Jak MFA będzie pokazywał temp. to na kanale pierwszym żadnych błędów nie będzie???????????
[ Dodano: 2013-04-17, 21:42 ] i dalej to samo już nie mam pomysłów co to może być?????????????????? A ten przewód który idzie do czujnika temp zewnętrznej jest połączony jakąś wtyczką z wiązką czy po prostu z wiązki są wyciągnięte takie przewody