Witam,
żeby nie było, że nie użyłem opcji szukaj. Uzyłem, ale nie natknąłem się ani na tym ani na innym forum z takim problemem.
Otóż chodzi o nawiew. Nie dmucha. Na forum są tematy o tym, że silnik nawiewu w ogóle nie działa, lub działa tylko na czwartym biegu, lub nie działają pokrętła.
Samochód do SEAT Toledo 1.9 TDI 2001 rok klimatyzacja ręczna.
OBjawy są takie, że nie czuć w ogóle powietrza z kratek, nawiew jest ustawiony na full, ale niezależnie od ustawienia pokręteł i tak nic nie dmucha, ale słychać że silnik działa, reaguje na biegi normalnie, nagrzewnica działa, bo grzeje powietrze, ale nie dmucha.
Dodam, że mam zagrzybiała klimatyzację i dotychczas jak ją odpalałem to śmierdziało, wiadomo, standard. Ale teraz jak ją włączę to odziwo w ogóle nie czuć tego smrodu. Tak jakby coś blokowało dostęp powietrza pobieranego z zewnątrz.
Przydatne może być także to, że termoobieg normalnie dmucha.
Dodatkowo, przy czwartym i piątym biegu silnik nawiewu pracuje głośniej, świszczy i mam wrażenie, że drgania przechodzą aż na pedały.
Aha, na koniec, jakieś 2 tygodnie temu wymieniałem filtr kabiny.
Jestem udupiony niestety, nie mogę się ruszyć, wszyscy widzimy jakie Święta mamy w tym roku, normalnie w słoneczku nie byłoby konieczności dmuchania na szybę, ale teraz nie pomaga nawet BRĄZOWA GĄBKA MISTRZÓW i otwarta szyba, bo wszystko zamarza na jej powierzchni. BŁAGAM, POMOCY.