czy ktos powie mi jak podłaczyc nowe radio na miejsce starego (brisa na kasety) .mianowicie w nowym radiu ma przejsciówke na dwie kostki i to z starym pasuje ale z starego zostaje mi jeszcze jedna potrójna kostka żółto ziolono niebieska do której sa podłaczone 3 kabelki zielony żółty fioletowy czy ktos wie jak mam podłaczyc takie cudo zeby było ok ? z góry dziekuje
Ostatnio zmieniony 26 mar 2012, 00:13 przez jar, łącznie zmieniany 1 raz.
ta mała kosteczka jest do wyświetlacza w liczniku chodzi tylko z oryginałem a te dwie będą pasować tylko w jednej pozycji mają takie zaczepy jedna na środku druga ma na samym dole na środku to kostka głośnikowa a ta druga to zasilanie jeśli radio nie będzie trzymać pamięci to trzeba zamienić kabelki czerwony z żółtym
Witam, w moim Toledo II jest oryginalne radio Brisa, w samochodzie był odłączny akumulator i radio się zablokowało... Teoretycznie wiem jak je odblokować i jak wpisać kod, ale jednak nie tym razem... Cokolwiek bym nie zrobił to jest tylko widoczny napis SAFE i dwójeczka w lewym dolnym rogu... Próby czasowe raczej nie wchodzą w gre bo dziś próbowałem rano po całej nocy więc to odpada, oczywiście próbuje to na przekręconym kluczyku... No i co tu zrobić?
Może się znajdować w instrukcji radia, gdzieś zapisany w książce serwisowej auta, instrukcji obsługi auta, może być zapisany na obudowie radia poprzedni właściciel zapisał sobie gdzieś na kartce. Niestety nie wiemy jaki jest kod do radia bo każde radio ma swój kod. Ty powinieneś wiedzieć jaki jest kod do tego radia. Jeśli go tam nigdzie nie widzisz to znaczy że czas odwiedzić elektryka żeby rozkodował radio.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb