marek_igor pisze:exodus, Lałem Motula, ale myślę że jego ceny świrują. Kupuję teraz Valvoline
weź go pod uwagę
co do ilości oleju, to 4l to jest MAX
No pamiętam, że lałeś valvoline. Pytałem czy maxlife, durablend czy synpower i nie odpowiedziałeś chyba. Bo też to valvoline mam na uwadze. Liqui moly.
Hubert pisze:Motul...lepszy czy gorszy, myślę że dal silników stworzony ponad 10 lat temu olej Mobil3000 ma wystarczające parametry.
Ważne żeby regularnie go zmieniać.
Nie ma takiego parametru o którym piszesz. Po prostu trzeba jeździć dłuższe odcinki.
Oj pamiętam, że coś takiego było. Przeczytam cały internet i się dowiem
Tego mobila 3000 wybrałem właśnie z tego powodu, by nie lać za dobrego oleju do silnika, który powstał w którym, 97 roku? Z wymianą rok temu kosztował mnie 110 złotych. Znajomi z motorami tdi 110km leją 10w40, jeden nawet jeździ na mineralnym
W jedną jak i drugą stronę nie ma co przesadzać. Jak mówił marek igor, jak kult motula się skończy i będzie tańszy może go wleję, z ciekawości, by zobaczyć, czy w ogóle jakąkolwiek różnicę odczuję.
Też słyszałem o tej migającej kontrolce oleju, stąd moje pytanie w którym miejscu na bagnecie się świeci. Jeśli się świeci..