Witam, Dzisiaj pojawił się w Tolku następujący problem: Auto nie daje się otworzyć (ani zamknąć) z pilota (otwiera się i zamyka tylko bagażnik). Zamek drzwi kierowcy otwiera (i zamyka) tylko drzwi kierowcy, zamek bagażnika otwiera (i zamyka) tylko bagażnik. Z panelu kierowcy otwiera i zamyka tylko drzwi kierowcy. Nie ma regulacji lusterek, nie działa otwieranie szyb z panelu kierowcy (z poszczególnych drzwi działa), brak podświetlania przycisków sterującymi szybami w drzwiach pasażerów. Jest za to światło w lampkach w drzwiach, działa oświetlenie w kabinie. A najlepsze jest to że czasem samo się to naprawia. Stawiam na połamane przewody w drzwiach kierowcy lub zaśniedziałe styki w kostkach, mikrowłączniki w zamkach, uszkodzony moduł komfortu, hmm nie wiem co jeszcze. Jutro podłącze VAG i zobaczymy co tam komp płacze.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2011, 14:09 przez koti, łącznie zmieniany 2 razy.
Tak jak koti, pisałeś może to być coś z modułem komfortu bądz też któraś z kostek w drzwiach sie poluzowała i nie łaczy czasem. Rozbierz drzwi kierowcy i posprawdzaj łączenia. Maniek napewno napisze Ci gdzie jest ten modulik. No i jeszcze mogł Ci sie pilocik "rozkodować".
Rozebrałem dzisiaj drzwi, posprawdzałem wszystkie kostki, popsikałem środkiem do styków. Sprawdziłem wtyczki przy module komfortu i nic, dalej to samo.
Chyba bez elektromechanika się nie obejdzie.
Control Module Part Number: 1J0 959 799 AH
Component and/or Version: 8N Zentral-SG Komf. 0001
Software Coding: 04097
Work Shop Code: WSC 00046
Additional Info: Steuergerát Fahr. antwortet nicht
Additional Info: Steuergerát Beif. antwortet nicht
Additional Info: Steuergerát HL antwortet nicht
Additional Info: Steuergerát HR antwortet nicht
6 Faults Found:
00953 - Interior Light Time limit
25-10 - Unknown Switch Condition - Intermittent
01329 - Convenience System Data Bus in Emergency Mode
35-00 - -
01334 - Door Control Module: Rear Right (J398)
49-00 - No Communications
01333 - Door Control Module: Rear Left (J388)
01332 - Door Control Module: Passenger Side (J387)
01331 - Door Control Module: Driver Side (J386)
Jak wracałem z roboty podczas jazdy alarm się wyłączył i otworzyły zamki w drzwiach. Jak na razie jest dobrze.
Sprawdziłem właśnie napięcie na aku - 12,59 V chyba nie jest źle.
U mnie moduł komfortu jest pod deską nad nogami kierowcy, taka czarna puszka z dwoma kostkami.
Kiedy zamykam auto pilotem centralny zamyka wszystkie drzwi oprócz kierowcy.
kiedy otwieram drzwi - wszystkie drzwi sie otwieraja natomiast drzwi kierowcy sie zamykaja.
Nie wiem za co mam sie wziasc zeby bylo po staremu.
Witam Od jakiegoś czasu nie działa mi kluczyk od centralnego! Wymieniłem baterie ale to nic nie pomogło! Jeżeli miał ktoś taki problem i go rozwiązał prosze o podpowiedź! Z góry dziękuje
[ Dodano: 2009-03-23, 14:52 ] Usłyszałem nie pamietam od kogo że być może trzeba na nowo "zaprogramować" kluczyk! Wziełem więc książke od seata i wyczytałem jak trzeba zaprogramować ten kluczyk!