Prawe lusterko zewnetrzne rozklada sie za daleko

Tematy ogólno-techniczne
l
lukaszn1992
Forumowicz

Post autor: lukaszn1992 »

koledzy dzisiaj pojawil mi sie taki proplem mianowicie prawe lusterko boczne rozklada mi sie za daleko juz kilka rzy probowalem i caly czas to samo

nie moge znalezc takiego tematu na forum wiec calozylem jesli

jesli wiecie co sie moze dziac albo jak to naprawic pomozcie
Łukasz
m
mariusz88
Forumowicz
Auto: 1M
Model: 2.3 v5 aqn

Post autor: mariusz88 »

a nikt Ci o nie nie zaczepił? może ktoś trzepną je i na ząbkach przeskoczyło... składa się do końca czy nie?
l
lukaszn1992
Forumowicz

sklada sie normalnie do konca tylko przy rozkladaniu leci za daleko

zlozylem na noc bo dzieciaki biagaja po chodniku i czasami zaczepiaja a w nocy padal snieg rano rozkladam i leci za daleko reka troche cofnalem ale wyskoczylo z tego zabka i jak skladam ponownie to wskakuje w zabek i przy otwiraniu leci znowu za daleko
Łukasz
G
GangstaMarc

Post autor: GangstaMarc »

lukaszn1992, jeżeli słyszałeś trzask przy otwieraniu lusterek to urwał się w środku taki "bolec"-ogranicznik. Jest to często spotykany problem zwłaszcza zimą przy dużym mrozie. Przerabiałem to osobiście w Toledo... Niestety nie się tego naprawić domowymi metodami. Trzeba wymienić lusterko.

Pewnie słyszysz czasami trzaski przy składaniu, rozkładaniu? Rozkłada się za daleko jak napisałeś... jak również składa się za długo (jest już złożone, a jeszcze silnik próbuje bardziej złożyć)? Smutna sprawa
l
lukaszn1992
Forumowicz

jak sie rozlozy za daleko i nie cofne lusterka troche recznie to narmalnie sie sklada bez trzasniecia a jak cofne reka to wlasnie troche dluzej silnik sie kreci i slychac jak wskakuje zatrzask
Łukasz
Awatar użytkownika
DzieX
Administrator
Auto: Seat
Model: Toledo 1M
Kontakt:

Post autor: DzieX »

Bardziej jest to problem tulei w której się obraca lusterko i która często pęka. Tak czy siak lustro raczej do wymiany.
SEAT Toledo .:R32 4x4: forum facebook blog | VW Polo | RENAULT Laguna | SEAT Leon
l
lukaszn1992
Forumowicz

a tego srodka nie da sie jakos naprawic czy wymienic??
Łukasz
Awatar użytkownika
DzieX
Administrator
Auto: Seat
Model: Toledo 1M
Kontakt:

Post autor: DzieX »

Nie da się.
SEAT Toledo .:R32 4x4: forum facebook blog | VW Polo | RENAULT Laguna | SEAT Leon
l
lukaszn1992
Forumowicz

a jak kupie jakas uzywke to moge przelozyc srodek zeby nie trzeba bylo malowac na nowo bo czarnego nie moge znalezc

[ Dodano: 2013-03-14, 15:10 ]
DzieX, kolego znalazlem temat ze masz czesci do tolka i tam tez jakies fotki lusterek sa mialbys prawe do mojego ??
Łukasz
G
GangstaMarc

Post autor: GangstaMarc »

DzieX pisze:Bardziej jest to problem tulei w której się obraca lusterko i która często pęka. Tak czy siak lustro raczej do wymiany.

Możliwe... czytałem to dość dawno i wniosek był jeden... Nie da się tego naprawić. Objawy identyczne. Ktoś próbował wymienić sam mechanizm i niby się to udało, ale lusterko i tak chodziło jak chciało. Prawdopodobnie czytałem o tym na LeonClubie lub vwgolf, ale pewny nie jestem. Pewny jestem jednak wniosku konieczności wymiany :(
ODPOWIEDZ