problem z oswietleniem a dokladnie lampka w drzwiachkiedy otwieram drzwi dziala elektryka szyb itp czyli prad jest ale lampka nie swieci sprawdzalem zarowke i jest ok.glowie sie nad tym gdzie jest czujnik od tej lampki bo moze on jest przyczyna pomóżcie
Ostatnio zmieniony 04 mar 2013, 20:32 przez kristoferek, łącznie zmieniany 2 razy.
Możesz sobie poczytać ten temat od początku a następnym razem poleci temat do kosza z gratisem. Szukamy, czytamy i dopisujemy się do tematów.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
Prezes16 pisze:niech podlaczy mase od lampki do jakiegoś metalowego miejsca w drzwiach to mu będzie swiecić lampka. Miałem identyczny przypadek (straciła się masa)
Panowie potrzebuje sie dowiedzieć co jest włożone w lampke drzwi między takie widełki przy wtyczce(chodzi o ten drucik z czarnym zgrubieniem) poniewarz żarówka przestała świecić i po wymianie na drugą ten drucik zaczął kopcić i sie przepalil, jak to sie zwie i gdzie to kupić?
Dokładnie kolego na pewno ma znaczenie. Dzisiaj też kombinowałem, bo mi nie działała żarówka w lewych tylnych drzwiach przez te oto diodę. W bagażniku też mi nie działała lampka to zlutowałem zamiast tej diody kawałek kabelka miedzianego i pomogło. Natomiast jak robię tak z lampką w drzwiach to zaczyna się całe oświetlenie wnętrza sypać.. Wlutowałem jakąś diodę z radia deczko większa do tej lampki w drzwiach i też nie pomaga. Mógłbym prosić jakiś symbol tej diody w drzwiach tylnych i w bagażniku też te zworkę zamieniłbym na oryginalna diodę gdybym znał jej nr oraz wartość.. Prosił bym o jakieś informację. Na dzień dzisiejszy jeżdżę z wyjętymi żarówkami w drzwiach oraz bagażniku i reszta oświetlenia działa jak powinna. Pozdrawiam