no i przebieg jak już skręcony to w benzynie zapewne mniej

suhhar pisze:panowie wy tu gadu gadu a ja zatankowalem kobiecie 16 litrow i przejechala ok 130 kmspalanie TRAGEDIA !!! czy ten typ tak musi miec czy da sie mniej ?

mariusz88 pisze:nie licząc już tego że podniesienie mocy do 163KM i potem do 187 też kosztowało...

, poza tym na 100% będzie miał mniejszy przebieg.., co do tego łykania to nie był bym tego pewien ponieważ miałem okazję wystartować na 1,5 km odcinku od 0 do xxx z golfem IV zrobionym na 190 KM i był lepszy ledwo o długość samochodu... a kolega należy do tych którzy potrafią jeździć .. co do trzymania mocy to jak tylko będę miał sposobność i zbędną $ to mam zamiar to sprawdzić
, a tak na marginesie i tak przez 95% przebiegu wykorzystuję może połowę mocy bo jeżdżę max do 3tyś obr./min 
Kaska jaką będę dysponować to ok 12-15tyś zł. Z tego co się orientuję, to na 2.3 sprowadzone jest większa akcyza, więc pozostają poszukiwania w kraju. Możliwe, że w przyszłości zmieni mi się sytuacja z dojazdem do pracy (aktualnie 150km w dwie strony) i auto będzie gł po mieście śmigało. Co lepiej wybrać wg Was??