kurcze laptopa nie mam przy sobie i nie mogę podpiąć Vaga ale moduł mam ten w którym nic nie zdziałam tym czeskim programikiem do aktywacji domykania szyb z pilota
Te są tańsze bo nowsze, do Twojego modułu nie podejdą.
Musisz szukać z okrągłymi przyciskami i nie może to być kluczyk z audi. Z vw, seata, skody będą pasować.
mariusz88, A masz moduł komfortu z końcówką AH?
W toledo było kilka różnych modułów komfortu. .... AH to najstarszy z nich, do którego nie wszyscy wiedzą ale da się podłączyć nawet trzy przyciskowy scyzoryk (wydaje mi się że żadne Toledo z tym modułem nie wychodziło z fabryki ze scyzorykiem, trzeba samemu dłubać).
Ponieważ to są stare kluczyki, jedne z pierwszych nie ma ich wiele, zostały zastąpione nowymi - właśnie z kwadratowymi przyciskami. Mają one jednak inne częstotliwości i pasują do innych modułów - z nimi nie ma problemu, są tanie i w dobrym stanie, w ASO można dostać nawet nowe obudowy. Obudowy do pilotów z okrągłymi przyciskami nie są dostępne.
Oczywiście trzy przyciskowy działa tak jak powinien, po przytrzymaniu 3 przycisku tylko klapa się otwiera a po zamknięciu jej sama się rygluje.
Najważniejsza zmiana przy przejściu na scyzoryk to zwiększony zasięg.