Witam, dziś chciałem kupić uchwyt na napoje i zauważyłem że seryjnie powinien być nad radiem a problem w tym że w tamtym miejscu mam przyciski od grzanych dup i tu nasuwa się moje zapytanie do specjalistów czy jest możliwość zamontowania uchwytu na kubek/kubki w miejscu popielniczki (popielniczki aktualnie nie mam)? Czy da się dopasować uchwyty od innego samochodu? Czy nie będzie przeszkadzać lewarkowi zmiany biegów? Czy ktoś z Was już próbował tego tematu? Dziękuje z góry, pozdrawiam i czekam na sugestie, pomysły, rady itp.
Jeśli już koniecznie musisz mieć ten uchwyt, to pewnie łatwiej byłoby przesunąć regulację grzania foteli. Widziałem juź jakieś uniwersalne zamontowane w tunelu środkowym (bodajże w leonie).
Hehe widziałem na alledrogo masę "jakiśtam" super ultra uniwersalnych uchwytów ale to jakoś nie przemawia do mnie, fajnie by było coś wykminić, poszukam na zagranicznych forach może coś znajdę i może zastosuje.
przenieś włącznik ogrzewania tylnej szyby gdzieś indziej, grane stołki wstaw po lewej stronie awaryjnych czyli tam gdzie jest grzana szyba i już masz miejsce na ori uchwyt na kubek
myślałem nad tym żeby wyciąć zapalniczkę (nie potrzebna mi bo nie pale) i tam wstawić grzanie szyby, myślę że to przejdzie, zabiorę się za to jak się zrobi cieplej bo garażu nie mam niestety ;(
o to nawet lepsze rozwiązanie które napisał DzieX,
tylko pytanie czy wtedy kubek nie będzie za blisko kierownicy i przy manewrowaniu się nie zahaczy. Ale i tak lepsze to niż trzymać kubek między nogami
Może o radio zahaczać - pokrętło od głośności jak ktoś ma większe.
A czy ktoś widział przycisk od ogrzewania szyby coś na kształt przycisku do klapki paliwa? żeby zamontować go koło ręcznego?