Domelek pisze:Dołączę się do tematu,mnie by interesowała opinia tak jak kolega
Wrobel wyżej napisał,na temat volvo S40 2.0D
Czy ktoś coś wie na temat tego samochodu?
Zanim kupiłem Toledo celowałem właśnie w volvo. Osobiście takiego nie miałem ale dużo czytałem i objeździłem kilka egzemplarzy.
Nie wiem ile kosztuje jego utrzymanie, jakie ma spalanie rzeczywiste ale co zapamiętałem:
+ silnik 2.0D jak dla mnie w sam raz - idealny do spokojnej jazdy ale jak trzeba to jest moc pod butem więc jeśli ma być auto z rozsądkiem to jest OK.
+ wykonanie w środku nie pozostawia nic do życzenia
- fakt że była zima, byłem w kurtce ale w tym volvo czułem się trochę klaustrofobicznie. Nie powiem że było mi ciasno ale czułem się hmmm trochę jak kubica w bolidzie F1 - idealnie dopasowany jak w aucie sportowym. Jeśli to ma być auto dla 2 osób + okazyjnie ktoś na tylnej kanapie to OK. Ale auto rodzinne to na pewno nie jest. Chyba jest ciaśniej niż w Tolku.
- cena. Jednak dopłata za znaczek volvo na masce jest trochę za wysoka (być może teraz już nie jest to tak odczuwalne)
Dużo osób uważa że "to prawie to samo co focus" no właśnie tutaj to "prawie" robi dużą różnicę za którą niestety trzeba zapłacić. Ja odpuściłem właśnie z powodów finansowych - przestraszyłem się ewentualnych kosztów utrzymania. Gdyby nie to pewnie jeździłbym dziś łosiem.