Toledo II z silnikiem 2.3 V5 + LPG

Toledo II generacji
ODPOWIEDZ
s
spajdi
Forumowicz
Auto: Toledo 1M
Model: 2.3 V5

Post autor: spajdi »

Mała aktualizacja co do cewki w 2.3 V5 AGZ...

U mnie po próbie ze spryskiwaczem z wodą cewka robiła choinkę. Po demontażu okazało się, że ma sporo pęknięć i tam właśnie ją przebijało (mimo, że objawów złej pracy nie było, ale chciałem zdiagnozować układ WN po montażu gazu, żeby uniknąć wpadki gdzieś na trasie).

Cewka była od nowości i oryginał w AGZ to Beru więc nową także kupiłem Beru w dobrej cenie 520zł więc jednak nie ma aż takiej tragedii cenowej jak pisałem wcześniej.

Pierwsze objawy zapewne zobaczyłbym wiosną/jesienią w mokre dni, a jakby już zaczęła "strzelać" podczas normalnej pracy to zapewne szybko by całkowicie padła ;-)
G
GrzesiekG
Forumowicz

Post autor: GrzesiekG »

Witam
Czy ktoś zna to auto?
http://tablica.pl/oferta/tani-seat-tole ... 3821f;r:;s:

Może ktoś już oglądał i podzieli się informacjami.

//Grzesiek
Awatar użytkownika
marek_igor
Forumowicz
Auto: Alfa 166
Model: 2.4 jtd

Post autor: marek_igor »

GrzesiekG, ja nie widziałem, ale nie spodziewałbym się szału
Zdjęcia nie zrobił normalnego ani jednego, lewy błotnik wyklepany młotkiem, drzwi z tyłu mają inny odcień, a wogóle to jak można mieć taki gnój w aucie... jak tak dbał o to auto, to dzięki
Awatar użytkownika
rafrut6
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 2.3 V5

Post autor: rafrut6 »

Tak jak pisał marek_igor gość nie dbał o auto w środku widać to po dywaniku gnój na maxa. Drzwi widać że malowane, ogólnie kiepskie foty
http://www.rbauto.eu
POLECAM
:)
Było Toledo ALH 165/350NM
Było S1 -180/400 NM
Jest Toledo 2.3 AGZ 150
m
mariusz88
Forumowicz
Auto: 1M
Model: 2.3 v5 aqn

Post autor: mariusz88 »

to że koleś ma uwalony dywanik nie świadczy o tym że auto się do niczego nie nadaje :roll: , inny odcień drzwi to jeszcze nie tragedia, przecież to nie jest nowe auto..., handlarz odkupi wysprząta, przemaluje albo wymieni drzwi i wtedy już laleczka za 16 tyś ? :shock: dajcie spokój nie bądźmy naiwni, ręce koledze do du.. nie przyrosły żeby posprzątać jeżeli reszta była by ok, poza tym cena jest atrakcyjna jak na auto z tym wyposażeniem i instalacją gazową, na zdjęciach nie widać żeby skóra na fotelach/kierownicy/gałce zmiany biegów była zmęczona przebiegiem nie wiadomo jakim , blachy leżą dosyć równo, a auto jeździ w PL od pół roku także na początek kolego kontaktuj się ze sprzedającym niech dośle więcej zdjęć (wiadomo że osoba prywatna nie wynajmie fotografa do zrobienia pięknej sesji auta jak to robią handlarze, a fotki nie będą powyciągane w photoshopie), do tego niech ci powie jakie graty do gazu ma pozakładane itd jak się tego dowiesz to napisz i poradzimy coś, a jak nie masz za daleko po niego to w auto i oglądać na żywo

[ Dodano: 2013-02-17, 16:02 ]
kolego z Wrocławia do Leszna masz około 100 km także jeżeli naprawdę szukasz to żadna to odległość, pakuj tyłek w troki z kimś kto ma trochę pojęcia co za ile i jedź obejrzeć, poza tym możesz się targować a dzwoniąc powiedz, że masz do sprzedawcy kawał drogi i wolałbyś nie robić awantury jeżeli to wrak ;-)
Awatar użytkownika
marek_igor
Forumowicz

mariusz88 pisze:to że koleś ma uwalony dywanik nie świadczy o tym że auto się do niczego nie nadaje

Wg mnie świadczy o tym że jest syfiarzem i nie dba o auto.
A nawet syfiarzem do potęgi, bo nawet jakbym nie dbał to bym posprzątał przed zrobieniem zdjęć.

Pozatym CCC - Cena Czyni Cuda - igła to nie będzie za taką kasę. A raczej ulep.
Ale jak kto chce. Piszę to z doświadczenia :)
m
mariusz88
Forumowicz
Auto: 1M
Model: 2.3 v5 aqn

Post autor: mariusz88 »

kolego ale to że ktoś nie dba o czystość w aucie znaczy że auto się do niczego nie nadaje? piszesz jakbyś nie wiedział jakie auta przyjeżdżają do nas nas z Niemiec, brudne porysowane i nie zawsze w całości, koleś ma je od pół roku więc może być warte tych 9tyś. choć tego nie gwarantuję ale nie skreślał bym auta ze względu na brudny dywanik.. poza tym ostatnio kolega z forum kupił auto za ok 7000 tyś + opłaty, do tego TDI 110 KM z niezłym wyposażeniem jak dobrze kojarzę i opłaca mu się je ogarnąć choć po fotkach zaraz po zakupie nie wyglądało jakby ktoś o nie dbał także wiesz.. zdarzają się wyjątki od reguły...
Awatar użytkownika
DzieX
Administrator
Auto: Seat
Model: Toledo 1M
Kontakt:

Post autor: DzieX »

Wg mnie świadczy o tym że jest syfiarzem i nie dba o auto.
A nawet syfiarzem do potęgi, bo nawet jakbym nie dbał to bym posprzątał przed zrobieniem zdjęć.

Bo jakby Ci posprzątał, nawoskował i plastiki przejechał to byś ja to kiedyś określiłeś "spuszczał się" widok tego auta?
SEAT Toledo .:R32 4x4: forum facebook blog | VW Polo | RENAULT Laguna | SEAT Leon
Awatar użytkownika
marek_igor
Forumowicz

DzieX, Rozumiem, że ty też byś nie posprzątał auta przez robieniem zdjęć do sprzedania.
A tak pozatym, to pochwal się ile aut w swoim życiu kupiłeś/sprowadziłeś ? Dwa ? czy jedno ?

Łowcy okazji...

Toledo 2.3 z gazem za 9 koła...
Jedzcie i kupujcie w ciemno :lol:

mariusz88 pisze:kolego ale to że ktoś nie dba o czystość w aucie znaczy że auto się do niczego nie nadaje?

Pewnie o czystość filtra powietrza dbał tak samo jak o wnętrze.

mariusz88 pisze:poza tym ostatnio kolega z forum kupił auto za ok 7000 tyś + opłaty, do tego TDI 110 KM z niezłym wyposażeniem

Jeszcze powiedz, że w Polsce i jest to Audi albo Leon z 2000r, to zapytam Cię jaki ma przebieg ;-)
Awatar użytkownika
DzieX
Administrator
Auto: Seat
Model: Toledo 1M
Kontakt:

Post autor: DzieX »

marek_igor,
Kupiłem 3 auta i nie wiem co to ma za znaczenie w dyskusji. Nikt tu nie napisał żę to jest okazja, tylko że z tego rocznika nie ma już okazji. Rozumiesz? Wolisz to samo auto lekko odmłodzone to Twoja sprawa. Widać, że lubisz kupować na polaczka - wszystko git, przebieg mały, auto jak nowe.

P.S. ja bym posprzątał o ile by mi się chciało. Jak ktoś mi przyjeżdża kupić i patrzy na dywaniki to jego sprawa. Ale lepiej żeby pogadał co i jak z autem ;)

Co do ceny to 2.3 jest tanie, a model 1M coraz starszy a nie coraz nowszy.
SEAT Toledo .:R32 4x4: forum facebook blog | VW Polo | RENAULT Laguna | SEAT Leon
ODPOWIEDZ