Przecieka mi olej z czujnika predkosci wkreconegow skrzynie biegow ,ma ktos jakis pomysl jak to usunac lub czy jest mozliwosc dokupienia uszczelki ewentualnie jakis inny sposob na jago uszczelnienie?
Wczoraj wrocilem do domu i przy parkowaniu nie moglem wrzucic wstecznego do tej pory wszystko bylo oki po kilku staraniach jakos udalo mi sie go wrzucic. Wszystkie inne biegi wchodza elegancko pojezdzilem troszke i nic dalej wsteczny bardzo ciezko wlozyc. Dzisiaj wyjechalem na miasteczko i wszystko sie naprawilo tzn. zatrzymalem sie na swiatlach droga w tym miejscu jest pochylona kiedy ruszylem cos tak jakby metal o metal tarl przez chwilke gdy dojechalem do domu wszystko bylo oki i jest nadal gdzie szukac przyczyny silnik 1.9 tdi s 2000 rok gdyby ktos mogl cos podpowiedziec bylbym wdzieczny
Sprawdzalem wszystko oki dzis obdzwonilem kazdego mechanika i nic sie nie dowiedzialem po za tym zeby auto przyprowadzic do warsztatu. Moze by tak olej sprawdzic juz sam nie wiem ?
Hubert pisze: Miał ktoś do czynienia olejem: CASTROL SYNTRANS TRANSAXLE 75W90
Podobno bardzo dobry olej, zamawiałem kumplowi do Leona, śmiga jak na fabrycznym
Ja chciałem kupić sobie taki sam, ale nie było więc kupiłem Valvoline 75W90 i też jest OK.
W obu przypadkach butelka 1l w sklepie kosztowała 40zł
Z tym że my mamy skrzynie 6, nie wiem jak do Waszych
Panowie proszę o poradę w sprawie Tolka 1L 1.9 TDI AFN , a mianowicie wsteczny wchodzi z masakrycznym zgrzytem , a reszta biegów wchodzi z wielkim oporem prawie na chama, na zgaszonym silniku biegi wchodzą ( nawet bez sprzęgła) na odpalonym ni cholery : olej w skrzyni wymieniony , pompka sprzęgła nowa , wysprzęglik zregenerowany (reperaturki tyle że jest od passata B3 ale ma te same oznaczenia co oryginał ) i odpowietrzany układ już kilka razy , wymieniane trzpienie od wysprzęglika na dłuższę , krótsze , nowa tarcz sprzęgła ( chociaż stara też wyglądała jak nowa ale wymienilimy, docisk został stary i dwumas też bo podobno był wymieniany na nowy przez poprzedniego właściciela ) podsumowując wszystko wygląda dobrze a biegów jak nie było tak nie ma, i tu rodzi się pytanie gdzie można szukać przyczyny?