Odgrzebie temat, mam podobny problem, na wyświetlaczu nie wyświetlają mi się wszystkie dane.. do wymiany wyświetlacz czy może da się coś z tym samemu zrobić ?
Panowie czy da rade wymienić rozlany wyświetlacz climatronica?
Bo mam do kupienia tanio dawce w którym jest taka przypadłość że podaje nie właściwe
wartości tzn czasami podaje temp w stopniach farenhajta
Czy w przypadku tego uszkodzenia:
http://www.youtube.com/watch?v=NCgQ0gUZ5gg Da się coś zrobić bez wymiany na nowy (używany) z alledrogo (200-300 zł) ? Wcześniej podpowiedziano mi, że da się jeszcze naprawić ale ciekaw jestem jakie są tego koszta.
W wolnej chwili podejmę się demontażu panelu w celu przeczyszczenia styków i kostek.
gimmesomo, jeżeli wyświetlacz jest łączony z elektronika przez przewodzące gumeczki (jak w starych zegarkach cyfrowych) to pewnie powierzchnie są do czyszczenia, dociśnięcia lub wymiany. U nas w robocie regenerują nawet wylane lcd'ki, ale gość nie zdradza tajemnicy jak/gdzie to robi
Nie mam pojęcia ja kupiłem cały wyświetlacz za 150zł i gościu przysłał mi właśnie w takim stanie jak ten z filmiku po kontakcie tel dosłał sprawny a ten został u mnie jak będę miał chwilę to przetestuję czy wyczyszczenie lub dociśnięcie tych gumek coś pomoże.
Można poszukać podobnych gumek, powinny mieć taką samą wielkość, zasada jest taka, że rzędzie są na przemian przewodzące i nie, dokładnie jak ścieżki napylone na szkle lcd.
ja kupilem panel klimy za 100zl i dziala w 100%
popytaj w rozwalonych tolkach leonach jak ja z oto moto i napsiz emaila i ci odpisza idzie nei raz tanio wyrwac no ja jestem przykladem
[ Dodano: 2013-01-05, 16:07 ] a mysle ze naprawa tez nie bedzie w granichac 20 30 zl tylko wiecej to wolalbym wymienic
Witam. W moim tolku 1m w panelu climatronic nie wyświetla mi się śnieżka która pokazuje włączoną klimatyzacje, również nie ma dolnej kreski jedynki jak np. temperatura jest na 18. To jedynka jest od polowy do góry, tej dolnej nie ma. Jest to uciążliwe ponieważ muszę nasłuchiwać czy sprężarka chodzi czy nie, gdy chce zobaczyć czy klimatyzacją jest włączona czy wyłączona. Czy ktoś spotkał się z tym problemem ? Reszta wyświetlacza działa bez zarzutów tylko ten lewy dolny róg nie czytelny, tam gdzie powinna być ścieżka i dolna kreska jedynki. Czy to jakieś przepalone diody czy coś ?