Chłopaki a co sądzicie o takim ustrojstwie jak MBC. Chodzi mi o sytuację kiedy wpinamy go pomiędzy gruszkę turbo a zawór n75 a nie zamiast zaworu n75. Czy jesteśmy wstanie przesadzić z doładowaniem ze sprawnym map sensorem?
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2015, 12:53 przez Szymek08, łącznie zmieniany 1 raz.
Bartek26 pisze:jak chcesz kolego podniesc doladowanie bez ruszania softu to wepnij rezystor w map sensor.
Zastanawiam się, co to da. Co z tego, że zwiększysz doładowanie, skoro przepływka zmierzy ilość powietrza i do niej dopasuje ilość paliwa. Więc bez wymiany wtrysków na większe to raczej nic nie da. Podobny efekt uzyskasz zmieniając map sensor na 3 barowy. Czytałem o tym, że ludzie tak robili i nie mieli praktycznie żadnego wzrostu mocy. Wprost przeciwnie. Już nie mówiąc o tym, że turbina z AHF nie wytrzyma zbyt dużego doładowania.
Bartek26 pisze:jak chcesz kolego podniesc doladowanie bez ruszania softu to wepnij rezystor w map sensor.
Zastanawiam się, co to da. Co z tego, że zwiększysz doładowanie, skoro przepływka zmierzy ilość powietrza i do niej dopasuje ilość paliwa. Więc bez wymiany wtrysków na większe to raczej nic nie da. Podobny efekt uzyskasz zmieniając map sensor na 3 barowy. Czytałem o tym, że ludzie tak robili i nie mieli praktycznie żadnego wzrostu mocy. Wprost przeciwnie. Już nie mówiąc o tym, że turbina z AHF nie wytrzyma zbyt dużego doładowania.
niewiem co to da nawet mnie to nie interesuje w przypadku tego ahf'a , poradzilem tylko koledze jak to zrobic(zwiekszyc doladowanie). Wiadomo że to drut , ale jego auto - jego mody.
A ile takie turbo dmuchnie ? hmm niewiem czy jest sens bić mocniej niż 1.35 bara.
Chłopaki ja tam tylko zapytałem. Mój Tolek jest po programie a żadnego rezystora nie wepnę nigdy w życiu. Jeśli już to zmiana Turbo - mogę kupić po taniości Turbawkę z Nissana 200SX - jest sens?
Zależy w jakie koszty i jaką żywotność silnika celujesz. U mnie się skończyło na turbinie z ARL-a i wtryskach 216. Wyszło 170KM i 370Nm. Jeśli celujesz w większą moc to ARL trochę za mały. No i wtryski wtedy minimum 240.