Pytanie odnośnie klamki zewnętrznej w toledo 1M

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
t
tiesto856

Post autor: tiesto856 »

Witam czy jest jakaś różnica w klamkach zewnętrznych w toledo II ? chodzi mi o to czy prawa pasuje do drzwi lewych i na odwrót. Mam prawą przednia klameczkę mocno nadgryziona zębem czasu i chciałbym ja wymienić a na allegro jest jedna w kolorze ale sprzedawca nie potrafi powiedzieć z których to drzwi.
D
DarekStolarski
Forumowicz
Auto: Toledo
Model: 1M

Post autor: DarekStolarski »

Nie jestem pewny, ale nie dawno wymieniałem zaślepke w klamce z prawej strony a, że taniej było zamówić cała klamke to tak zrobiłem. Zarówno z wierzchu jak i te bebechy od strony wewnętrznej wyglądały tak samo po obróceniu do góry nogami. Ale gwarancji na to Ci nie dam nie mam 100% pewności ;-)
t
tiesto856

Tu mam takie coś i napisane jest ( z tego co ja rozumiem ) że lewa strona = prawa tak myślę

http://www.alejasamochodowa.pl/p,pl,451 ... prawa.html
D
DarekStolarski
Forumowicz

Z tego tak wynika, więc może zamów. Jak nie podejdzie zawsze masz prawo do zwrotu.
t
tiesto856

DarekStolarski pisze:Z tego tak wynika, więc może zamów. Jak nie podejdzie zawsze masz prawo do zwrotu.

No tak tylko ja znalazłem na allegro za 9zł w kolorze a tam nie pisze nic a tą musiał bym malować
D
DarekStolarski
Forumowicz

No ale zamów tą z allegro, skoro lewa=prawa to we wszystkich klamkach do toledo, nie tylko w egzemplarzu z tej strony ;-)
t
tiesto856

DarekStolarski pisze:No ale zamów tą z allegro, skoro lewa=prawa to we wszystkich klamkach do toledo, nie tylko w egzemplarzu z tej strony ;-)

Dobra zamawiam, najwyżej będzie info dla reszty pokolenia ;p
D
DarekStolarski
Forumowicz

Oczywiście też się chętnie dowiem czy są takie same, jakby któraś z moich jakieś nieszczęście spotkało :->
t
tiesto856

Sorki że tak długo nie odpisywałem ale już klameczkę zamontowałem i pasuje :D

A więc tak klamka kupiona od golfa V i pasuje bez problemów, prawa = lewa a tylna = przednia nie ma różnicy jaką się kupi, chociaż na allegro jest różnica w cenie, mi się udało wyrwać za 14zł z wysyłka więc koszt śmieszny
ODPOWIEDZ