Ostatnio znalazłem trochę czasu i zająłem się małym, optycznym tuningiem mojego Tolka. Na razie tylko wewnątrz bo z zewnątrz mi się jeszcze nie znudził:P
Wersja budy z 92r, sprowadzony z Niemiec, pełna elektryka, szyberdach, kremowa góra we wnętrzu (słupki i podsufitka)
Dokonałem kilku małych modyfikacji, jak na razie zmieniłem podświetlenie zegarów, wszystkich przycisków oraz pokrętła wentylacji i popielniczka na kolor nadwozia, czyli na ciemno czerwone (było zielone), żarówki w podsufitówce jasno-niebieskie, diodowe.
Przejrzałem trochę w internecie opcji na ten temat... i znalazłem coś pięknego (w zależności od gustu)

Chcę to wykonać w moim tolku, lecz NIE perfidnie biały, a jasno kremowy, a dużym plusem na taki mod w moim aucie jest to, że słupki zaznaczone na foto w ramkę mam właśnie jasno kremowe razem z podsufitką. Myślę, że ładnie by to pasowało.
Wyobraźcie sobie... auto od zewnątrz bordowe, podświetlenie w środku czerwone, jasno kremowy kokpit, kremowe obicia gałki zmiany biegów i ręcznego, a cała reszta plastików, deska rozdzielcza bez zmian (czarna błyszcząca - jak u mnie) + do tego podświetlenie numerów na gałce biegów (czerwone oczywiście).
I wiadomo, nie tylko kokpit kremowy zrobię, bo źle by to wyglądało patrząc na całe auto. "Gdzieniegdzie" też coś tego koloru w aucie, np. pułki w drzwiach przód i tył, żeby było po równo, te małe obramowania rączki otwierana drzwi i parę innych rzeczy.
I teraz moje pytanie: czym mogę to wykonać? nie chcę zwykłym sprayem z wiadomych przyczyn, chcę to zrobić porządnie, ale sam. Jakaś dobra okleina? Farba z podkładem jakimś? co polecacie? A może obszycie z gładkiego materiału w kolorze kremowym?
Coś na pewno musi pasować, tylko co?
Liczę na Wasze zdanie i pozdrawiam

PS: drugie pytanie

Widziałem nie jednego tolka 1L z ładnym podłokietnikiem i szafką między przednimi siedzeniami... czy da się to kupić i zamontować w tolku który fabrycznie tego nie miał?
Jakie koszty takiego zestawu bez robocizny?