Witam,
Dzisiaj zrobiło się już troszkę cieplej i zajrzałem do środka tolka żeby uzupełnić płyny, sprawdzić olej itp i tak z ciekawości sprawdziłem wentylatory chłodnicy. Okazało się, że jeden z nich trze o chłodnice. Jest to wentylator 1 na zdjęciu. Możliwe, że ktoś coś robił pod maską i się jakoś oparł (? ) o ten wentylator i się skrzywił, a możliwe że także silniczek się zatarł i będę musiał go wymienić
Ten wentylator włącza się dopiero przy wysokich temperaturach z tego co się orientuje, a że za niedługo będzie coraz bardziej cieplej to możliwe jest że będzie musiał on zacząć chodzić i wtedy nie zadziała i będę miał chłodnice do wymiany albo coś jeszcze innego. Mam do Was takie pytanie: gdzie znajduje się kostka z tego wentylatora? Musiałbym go wyciągnąć i wymienić, szukałem go troszkę pod maską ale nie jestem pewien czy to na pewno ta część, która jest zaznaczona na zdjęciu poniżej.
Gdybyście byli tak uprzejmi i powiedzieli mi czy to jest właśnie ta kostka czy gdzieś indziej się znajduje to byłbym wdzięczny:)