[1M] Kontrolka oleju

Wszystko o elektryce w aucie
ODPOWIEDZ
m
malark
Forumowicz

[1M] Kontrolka oleju

Post autor: malark »

Panowie a ja mam taki problem:
Przekręcam kluczyk i zapalają się wszystkie kontrolki. Po upływie gdzieś 2-3 sekund gasną wszystkie oprócz kontrolki ładowania. I teraz co mnie nie pokoi: Przecież kontrolka ciśnienia oleju powinna gasnąć po odpaleniu a nie przed????? czy ja jakiś inny jestem...? :-/
Na vagu zero błędów a mechanik twierdzi ze tak ma być :shock: ...
s
szymekgd
Forumowicz

[1M] Kontrolka oleju

Post autor: szymekgd »

malark pisze:Przecież kontrolka ciśnienia oleju powinna gasnąć po odpaleniu a nie przed?????

Zakladajac,ze kontrolka ma cos sygnalizowac (cisnienie, poziom) to dlaczego sadzisz, ze ma gasnac dopiero po odpaleniu, przechodzi test, gasnie i czeka na odczyty z czujek...
Michal
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

[1M] Kontrolka oleju

Post autor: Sony »

malark, mechanik dobrze Ci prawi. Przed odpaleniem świeci się jedynie kontrolka akumulatora i nic więcej ;)
Awatar użytkownika
skaza24
Forumowicz

[1M] Kontrolka oleju

Post autor: skaza24 »

szymekgd pisze:
malark pisze:Przecież kontrolka ciśnienia oleju powinna gasnąć po odpaleniu a nie przed?????

Zakladajac,ze kontrolka ma cos sygnalizowac (cisnienie, poziom) to dlaczego sadzisz, ze ma gasnac dopiero po odpaleniu, przechodzi test, gasnie i czeka na odczyty z czujek...

Trochę mnie dziwi twój problem jak posiadasz toledo 1,5 roku dopiero teraz się zastanawiasz nad tak ważną kontrolką :-D

Ja miałem to samo po zakupie toledo tylko zajarzyłem już na drugi dzień po zakupie i jak otrzeźwiałem po opiciu auta .
Po odpaleniu sie zastanawiałem gdzie tu była kontrol ciśnienia oleju . Próbuje jeszcze raz i gaśnie przed odpaleniem .

Mowie ja pierdziu coś tu jest spierdolone no to ładnie sie wpakowałem pewno sie pozbyli a ja kupiłem . (wcześniej jeździłem cordobą tam gasło po osiągnięciu ciśnienia)

Zapierdzielam od razu do sąsiada mechanika ( niedziela ) z problemem a ten buchachacha
tak ma być !!
Nowsze auta z grupy VAG tak mają

I było ufff od razu miałem ochote dalej opijać ;)

A ty dopiero teraz zauważyłeś ta kontrolkę ? ;)
BCB 1.6 16V 105 KM

Komp: STAG-4 eko
Reduktor: AC R01
Wtrysk: HANA 2000

http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=1249

Obrazek
m
malark
Forumowicz

[1M] Kontrolka oleju

Aha... czyli jednak jestem głupi :-(
Dzięki wielkie
Awatar użytkownika
skaza24
Forumowicz

[1M] Kontrolka oleju

Post autor: skaza24 »

malark pisze:Aha... czyli jednak jestem głupi :-(
Dzięki wielkie

Nie no tego żaden nie powiedział tylko myślałem że co dopiero kupiłeś telsława a tu patrze stary użytkownik pyta o taką kontrol i mnie to zdziwiło .

Nie wszyscy zwracają uwagę na wszystko od razu ;)
BCB 1.6 16V 105 KM

Komp: STAG-4 eko
Reduktor: AC R01
Wtrysk: HANA 2000

http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=1249

Obrazek
m
malark
Forumowicz

[1M] Kontrolka oleju

Jak go kupiłem to myślałem ze tak ma być. Ostatnio taki jeden mi tyle nagadał o tej kontrolce...tak mi w głowie namieszał ze już nie wiedziałem co myśleć. Mechanik mówi ze ok ten ''pseudospec '' ze pewnie handlarz odłaczył czujnik bo silnik padniety.
Dzieki wielkie. Już bede spokojnie spał
s
szymekgd
Forumowicz

[1M] Kontrolka oleju

malark pisze:ze pewnie handlarz odłaczył czujnik bo silnik padniety.

A wtedy kontrolka sygnalizuje blad czujnika, nie ma prostej opcji oszukac kontrolke.
Michal
s
sylwekw238
Forumowicz

[1M] Kontrolka oleju

Post autor: sylwekw238 »

witam
moj problem polrga na tym ze juz teraz gdy temp. spadla do +5 stopni mam maly problem z odpaleniem tzn. gdy chce go odpalic ma ciezki start dodam jeszcze ze gdy temp spada do -10 stopni to swieci kontrolnka oleju i nie gasnie odpale auto i dopiero po 3-4 min gasnie nie wiem czy sie cos nie stanie i czy mozna jezdzic. i jeszcze jedno pytanie do pracy mam 8km i wskazowka od tepm. chlodzenia nigdy sie nie podnosi jedynie w gorace dni gdy zostawie auto na luzie. czekam na porady
s
szymekgd
Forumowicz

[1M] Kontrolka oleju

Jaki masz olej i filtr?

sylwekw238 pisze:wskazowka od tepm. chlodzenia nigdy sie nie podnosi jedynie w gorace dni gdy zostawie auto na luzie. czekam na porady

W sumie nie ten temat, ale sprawdzales jak szybko nagrzewa sie dolny waz chlodnicy?
Michal
ODPOWIEDZ