Hmm to ciekawe, bo u mnie nawet kilka razy zgaszenie/odpalenie nie pomaga Z kolei u mnie problem pojawił się po zalaniu pod korek przez kilka razy - wcześniej nigdy go nie było.
@Sony - jak odpowietrzałeś? Trzymając ten dzyndzel w baku podczas tankowania? Czy naciskałeś go co jakiś czas?
Hehe ja od dwóch lat napierdalam pod korek aż się zrzyga znaczy aż stoi paliwo tuż za blaszką( jeżdżę do Rosji raz w miesiącu się tankować więc rozumiecie, do oporu + kanister) i jak na razie raz tylko mi pokazał w pewnym momencie o kreskę więcej paliwa niż odpalenie wcześniej.Jedynie w lato staram się unikać jazdy w dzień w upał bo sami wiecie opary rozwaliły by bak.Albo po prostu leje mniej.
A propo tankowania odpowietrznik trzymam cały czas podczas tankowania. Ale nie daje na pełnej tylko na wolniejszym biegu
sprat, trzymałem ten dzyndzel cały czas. Jednak nie nadążyło odpowietrzać, więc robiłem momentami przerwę w tankowaniu, odpowietrzyłem do końca i dalej tankowałem
Witam posiadam Tolka 1.8 20 V 99 r od kilku miesięcy nie pali mi się kontrolka rezerwy pozostał tylko syg dźwiękowy. Auto było podpinane do vaga lecz nic nie pokazało żadnej awarii i błędów. podczas testu zegarów również nie świeci. czy ktoś spotkał się z takim problemem.
spróbuj diode sprawdzić miernkiem czy ma przejsci i czy ewentualnie zaswieci. jesli na tescie zegarów nie swieci to prawdopodobnie spalona lub styk/sciezka