Witam Panowie, na wstępie...co mnie skłoniło by grzebać w komputerze silnika ? Bo lubie mieć wszystko na tip top oraz mam zdecydowanie za duże spalanie, ~7.5 / 100 przy 120km/h
2500rpm.
Wymieniony m.in. Rozrząd + świece na beru Gn855 + zregenerowany rozrusznik + olej valvoline 5w40.
1. Bardzo was proszę o analizę zrobionych przeze mnie screenów, zdaje sobie sprawę, że nei wszystkie są potrzebne, ale załącze wszystkie które zrobiłem. Proszę zwróćcie szczególną uwagę na screeny - > grupę 001, 003, 005, 006, 008, 009, 011, 013, 015 - podałem prawie wszystkie grupy
ale w każdej z wyżej wymienionych wydaję mi się, że jest co najmniej 1 nie poprawny parametr.
2. Gdzie sprawdzić kąt wtrysku ?? (albo nie widze tej wartości na moich screenach albo mam błędne informacje z internetu gdzie wygooglałem, że ta informacja jest zawarta w grupie 004)
tutaj są zdjęcia:
https://onedrive.live.com/redir?resid=3 ... file%2crar
W końcu sprawdziłem kąt wtrysków, w grupi 000, 1 kolumna ma wartość 43 druga kolumna również 43. (Grzanie świec mam cały czas ustawione na 0sekund, nawet tu grzebałęm, zmieniałem tamtejszą wartość, zapisywałem ale nie chciało poskutkować) Doradzicie coś ?