Foto Nr.3 Przedstawia obudowę filtra wraz z gumą która prawdopodobnie ci się podwineła i przez to cieknie woda do kabiny.
Na przyszłość dopisuj się do istniejących już lub o podobnej tematyce tematów.
Ja też mam z tą osłoną (filtra) spory problem. Zakładam ją zawsze powoli i dokładnie aby się nie podwinęła a po ulewie zawsze jest filtr mokry.
ALe moja osłona nie jest taka ładan a boki ma strasznie powywijane.
Ktoś wcześniej musiał ją wepchać na siłę i pewnie dlatego tak się powyginała.
Muszę poszukać gdzieś na szrocie innej. Chyba że ktoś z was ma do opchnięcia razem z tą kierownicą wody?
Witam.
W pierwszym słowach piszę do moderatora o to żeby nie usuwał tematu jak mojego kolejnego po jednej odpowiedzi kogoś z poradnikiem " uszczelnienie drzwi " BO TO NIE OD DRZWI. Dziękuje.
Forumowicze, mam następujący problem.
Woda zbiera mi się w seacie toledo 2001 r 1.9. Woda jest od strony pasażera i prawdopodobnie leci spod schowka na dół czyli na dywanik. Żadnymi drzwi, bocznymi szybami itp jak to inni piszą. Dzisiaj zauważyłem że... W niedziele jeździłem pół dnia na klimatyzacji, autko stało do dzisaj ranka. Dzisaj rano odpalam i włączyłem się nawiew, usłyszałem przez 10 sekund, " chlup chlup chlup " z nawiewu, co po chwili przestało a widziałem że z gąbki pod schowkiem skraplała się woda na dywanik. Czego to może być problem. Przedostającej się wody przez filtr ? Teraz mam zamiar iść i zakleić go całego żeby dostępu do filtra nie było żadnego, będę lał wodę i patrzył. Ale czy ktoś miał już taki problem że lała spod filtra. Przeczytałem na forum że żle mogła być założona opaska na filtr, rzeczywiście miałem źle założoną 1,5 tygodnia temu i zmieniłem w weekend, ale po weekendzie problem znowu jest nawet z poprawnie założona opaską. Jedni piszą że nagrzewnica ? jak sytuacji wygląda z nagrzewnicą ? Ona można cieknąć czy jak ?
bardzo proszę o pomoc bo nikt nie wie co to może być.
PS. Rynienki są czyste.
Witam
Kolego jęsli piszesz że nie drzwi i poprawiłeś obudowę filtra to nasuwaja mi dwie prpozycje: może masz zapchane rynienki odpływowe pod szybą i sie przelewa a może szyba jest nieszczelna bo juz tez to chyba ktos przerabiał.
Pozdrawiam
Mi się lało z każdej strony auta przez filtr kabinowy to możesz mieć właśnie źle założoną gumową osłonę filtra. Ze starości straciła swój prawidłowy kształt. Podoklejałem kawałki gum robiąc przez to przedłużenie osłon z boków.
Co do nagrzewnicy to nie ubywa Ci płynu chłodniczego?
Pytanie przerzuc do odpowiedniego tematu
ODI, to nie uszczelnienie drzwi, ani nie szyba
czytaj ze zrozumieniem bo pisałem że poradnik ten mi nic nie daje bo dalej to samo.
[ Dodano: 2013-09-12, 17:35 ] poprawiłem osłony na filtr i lałem 7 litrów wody i nic. Ale ostatnio jak tak robiłem to tez nic nie było a wyszło po całonocnym padaniu deszczu. Zobaczymy gdy znowu będzie padał deszcz. Bo już wykorzystałem wszystkie przyczyny tego oprócz tego filtra ponieważ przy nawiewie było ' Chlup chlup '.
Mam nadzieje że były te gumy i już nie będzie się lało.