krotki1269, gdzie nababrałeś tym sikaflex'em? też bym coś chciał zrobić z cieknącymi drzwiami ale roznitowanie i powtórne nitowanie dla to chyba dla mnie za duzo, więc wolałbym się czymś silikonopodobnym pobawić
Ja przynitowany miałem tylko głośnik do tej blachy, ale sama blacha jak mówi vwir jest na śrubach bodajże 10-tkach.
lipto0n musisz zdjąć boczek, poodkręcać śruby z blachy (przynajmniej dolną połowę), wciskasz sikaflex pomiędzy blachę a drzwi i przykręcasz. Nadmiar wypłynie i wszystko powinno szczelnie się zakleić. Nie zapomnij też o sprawdzeniu czy przez głośnik Ci woda nie leci
Na wcześniejszych stronach jest też opisane jak można uszczelkami uszczelnić jeśli nie chcesz silikonem
U mnie sprawa wygląda tak, że po obfitym opadzie mam na progach ślady wody Nawet na tej plastikowej wewnętrznej cześci. Kiedyś zauważyłem, że skądś tam się przelewa i ścieka z plastikowego progu po wykładzince i na dywanik gumowy.
lipto0n pisze:U mnie sprawa wygląda tak, że po obfitym opadzie mam na progach ślady wody Nawet na tej plastikowej wewnętrznej cześci. Kiedyś zauważyłem, że skądś tam się przelewa i ścieka z plastikowego progu po wykładzince i na dywanik gumowy.
U mnie było to samo. Zdjąłem boczki i silikonem do temperatur przeleciałem z góry na doł i spokój jak narazie już rok. Myjnie, zima, ulewy.
Panowie! Dzisiaj po dość obfitym deszczu ujrzałem na gumowym dywaniku sporą ilość wody. Byłem lekko zdziwiony bo na progach zero śladu. Popatrzyłem jeszcze raz na dywanik i ujrzałem "ślady" zbrodni Woda cieknie mi z pod schowka. Nie mam pojęcia skąd ale jaka jest tego przyczyna? Uszczelka szyby, jakieś odprowadzenie? Nie mam pomysłu...
Hola hola rozlozenie poprawnie gumy na filtrze to nie wszystko,bylo by za latwo.
Czeka cie odkrecenie schowka i wentylatora bo na 99% w jego obudowie stoi woda