Zniżki przechodzą do innego ubezpieczyciela bezproblemowo, ale ubezpiecz się GDZIE INDZIEJ niż Twoja mam. Powód ? Jeśli będziesz ubezpieczony w tym samym towarzystwie i spowodujesz kolizję to Twoja mama traci zniżkę ogólną. Jeśli natomiast Twoja mam ma w Hestii i ma 60% zniżek, a Ty będziesz w innym towarzystwie np. PZM to w przypadku kolizji tracisz zniżkę tylko Ty (jako współwłaściciel) a mama u siebie w Hestii zachowuje.
Przechodząc do właściwej rzeczy jaką chciałem napisać. Podwyżki, podwyżki, wzwyżki ech... PZM wymyślił sobie wzwyżkę 80% specjalnie z myślą o współwłaścicielach mających uwaga uwaga do 28 lat włącznie. Niestety drodzy moi rówieśnicy za "mało" wypadków robimy skoro tylko 80% Nam dali
Rozwalajcie się częściej wtedy może będzie jakieś 120% huuura
Zatem podziękowałem im za 2 letnią współpracę i przeszedłem teraz do Inter Risk.
AC + OC + NNW (10 tys.) + Assistance rozszerzony + szyby =
1575zł
Zabolało kieszeń, ale Tolek szczęśliwy, bo ubezpieczony. Jeszcze 4 lata i będę miał max zniżki na siebie
Ogólnie teraz 6 lat trzeba być współwłaścicielem, żeby wyrobić sobie zniżki (10% rocznie).
GangstaMarc pisze:Pełen pakiet OC+NW+AC(bez wkładu własnego) kosztowało mnie niecałe 770 zł.
Jeśli z Auto Casco takie koszty to coś strasznie mało. Mnie samo OC przy max zniżkach kosztowało jakieś 660zł o ile dobrze pamiętam.