a ja mam pytanko z innej beczki. Kupiłem jakieś pół roku temu temu radyjko LG LCS300AR, i wszystko działało, ale ostatnio mam z nim małym problem. Przy włączaniu go i przestawieniu na funkcję TUNER pokazuje się komunikat no RDS. Czego to może być wina? Anteny czy radia? Z góry dzięki za odpowiedzi
to niestandardowe radio też z niego korzysta?
I skoro jest to nieoryginalne radio, to czy mogę wymienić antenę na inną, czy musi to być oryginalna seata?
Jak dla mnie "no RDS" znczy tylko tyle, ze w odbieranym sygnale radiowym nie jest obecny cyfrowy sygnal zawierajacy dane RDSu, ogolnie to malo jest polskich stacji wykorzystujacych ta funkcje...
no właśnie o to chodzi, że nie, bo od kiedy ten komunikat zaczął się pojawiać to radio zaczęło gubić stacje, i to dosyć często.
Natomiast informacja jaka stacja i jaka tam piosenka leci czy inne komunikaty dalej się pojawiają
Spróbuję z tym resetem
Witam!
Z racji tego że kaseciak troche nie wystarcza pomyślałem żeby kupić nowe radio i znalazłem coś takiego jak Dalco http://allegro.pl/dalco-as-7951-dvd-div ... 59411.html I chciałem wass zapytać czy opłaca się to kupić czy lepiej kupić coś renomowanej firmy bez ekranu?