Ja śmigam na Mobilu . nic nie bierze, przejechałem 11.000 tyś kilometrów od wymiany i za wiele nie ubyło na bagnecie
To jest zadawalające zjawisko, biorąc pod uwagę że samochód ma przejechane 160.000 tyś km.
Waham się jeszcze między mobilem, a castrolem. Dotąd jeździłem na elfie bo ponoć takim olejem auto było zalewane. Szukam sprawdzonego sprzedawcy bo ofert jest dużo, a nigdy nie wiadomo co w takiej bańce się znajduje.
mnie tez czeka wymiana oleju jeszcze niecale 2,5 tys km. Jak kupowałem samochód gośc dokładnie nie wiedział jaki był lany olej bo od nowości dawał auto do serwisu i mu wymieniali i go nic nie interesowało. Mysle kupić na allegro 5l oleju Castrol 5w40, jest kilku sprzedawców co przywożą olej z hurtowni z niemiec cena około 100 -110 zł za taki olej. Przejechałem około 12 tys km i na bagnecie ubyło oleju jakies ok 2mm. Jak kupujecie cos na allegro sprawdzcie czy nei maja negatywów, kiedys przeglądałem sprzedawców olejów i byl itacy co mieli same pozytywy wiec moze warto by było u nich zakupić. Oleje maja wszystkie plomby, jak sie to mówi swieże nie zalegały na magazynach itp. Cenowo jest róznica trzeba kupić i sie zobaczy czy warto drugi raz kupic...