Witam moj problem zaczol sie od tego ze wymienilem zamki w moim Toledo M1 znaczy sie dalem je do znajonego elektryka ktory cos tam pogrzebal i teraz dzialaja zamki na kluczyk i na magiczny przycisk na drzwiach kierowcy lecz przestaly dzialac mi szyby i lusterka nie wiem co teraz mam zrobic szukalem w bezpiecznikach lec z nie znalazlem tam zadnego odpowiedzialnego za podnoszenie szyb pomocy .........
[ Dodano: 2011-06-05, 16:54 ] sprawdzilem jeszcze teraz to jesli przytrzymam kluczyk to otwieraja sie szyby z lewej strony a prawa sie nawet nie porusza toledo jest z 2000 roku 1.9 tdi 110 km
więc tak jak radziliście ściągnąłem boczek drzwiowy i wraz z wujkiem elektronikiem zaczęliśmy sprawdzać czy jest coś źle podpięte. NIestety wszystko jest ok a szyba dalej chodzi przeciwnie do pozostałych. Ktoś ma jakiś pomysł może jeszcze?
Seaty tak po prostu maja u mnie jest to samo,U kumpla w Leonie tez wiec chyba nie ma sie co przejmowac.
U mnie czasami jest tak ze w ktora str bym nie wcisnal przycisku to szyba pasazera sie podnosi,da sie ja tylko opuscic przyciskiem pasazera,zdaza sie to sporadycznie tj np zloze lusterka wracam po kilku godz do auta i nie chca sie z powrotem rozlozyc,pomaga wtedy zamknieccie i ponowne otworzenie zamkow z pilota.
właśnie mnie już szlag z tym trafia bo ile razy tylko wychodzę do okna żeby z pilota otworzyć szyby to ta jedna się nie otwiera, a jak zaczyna padać to z pilota znów zamykam szyby to ta ci#$ się otwiera będe robił teraz geometrię na seacie spytam może oni coś wiedzą na ten temat
Danielek., ośmielę się nie zgodzić, że Seaty tak po prostu mają. Bynajmniej nie jest to normalne. U mnie wszystko śmiga bez zarzutów póki co, a z tego co piszecie to wg mnie jakaś usterka.
Witajcie, zakupiłem toledo II z 99 roku i na sam początek okazało się że jest problem z elektrycznymi szybami (mam tyko przód). Jest tak że gdy wsiadam do auta to nie działa sterowanie szyby pasażera z drzwi kierowcy ale to jeszcze nie jest taki problem , przejadę parę kilometrów i szyby w ogóle przestają działać, muszę się zatrzymać, zgasić auto i odczekać chwilkę żeby znów działały... zauważyłem że przyciski są "dwu stopniowe" ale (jak szyby działają) to tylko jak wcisnę lub podciągnę przycisk do samego końca... trochę czytałem i sprawdziłem wiązkę między słupkiem a drzwiami kierowcy i na 100% nie jest uszkodzona... W tolku jest założony jakiś alarm z centralnym zamkiem (nie oryginalny) bo w wiązce widzę przewody od uniwersalnego siłownika zamka ale to chyba nie ma wpływu na to że szyby tak fiksują ? Od czego rozpocząć dalsze poszukiwania usterki ?