Witam Panow i Ja sie dolanczam do tego wielkiego Klubu Pływaczy w Naszych Tolkach , przeczytalem wczoraj te wszystkie posty i nie moge znalesc tego objawu co ja posiadam tzn : Mam wode pod nogami kierowcy i u pasażera ale tylko na srodku wykladziny czy wiecie moze od czego to moze byc ? z Góry Dziekuję za Wypowiedzi
Moc Jest Bogiem Prędkość Nałogiem Seat Podstawą 20V Zabawą :]
Przed wejściem do auta wypadałoby buty ze śniegu wytrzepać
Na poważnie, to woda może Cie się dostawać po lince od otwierania maski oraz przez filtr przeciwpyłkowy.
Tolo20V, Ja obstawiam sparciałe korki w podłodze, podnieś wygłuszenie i zobacz w jakim stanie są gumowe korki jak co to bierzesz silikon i po nich jedziesz
A u mnie w Tolku to wlewa się ze wszystkich stron, po solidniejszym deszczu przelewa się przez próg w tylnich drzwiach za kierowcą, leje się na oba dywaniki, od pasażera i kierowcy, z przodu, mniej więcej spod deski rozdzielczej gdzie się nogi trzyma i jeszcze w bagażniku po prawej stronie, jak jest zaślepka od wymiany żarówek. O uszczelnieniu drzwi to wiem, ale co z pozostałymi wyciekami? Miał ktoś takie przypadki?
kwan998, musisz zrobić kilka rzeczy:
1. Uszczelnić drzwi (najlepiej folią) i oczywiście wysuszyć wszystko.
2. Uszczelnić pod maską blachę pod szybą (nie pamiętam jak się to nazywa, ale było opisywane na forum). Nawet znalazłem viewtopic.php?t=14&postdays=0&postorder=asc&start=30 3. Sprawdzić czy nie masz pęknięcia gdzieś w lampie z tyłu.
Witam wszystkich ... dzis rozebralem swoje auto do golej blachy wszystkie dywane zeby zobaczyc gdzie cieknie woda jest to rocznik 99 ... i sie okazalo ze woda leci przez uszczelke w drzwiach woda sie zbiera na progu i poprostu tak wysoko sie zbiera ze az sie przelewa przez uszczelke i leci pod dywany i puzniej do tylu i wszystko jest mokre ma ktos pomysl co zrobic czy podniesc ta uszczelka jak ktos mowil zeby wlozyc tam drut do srodka zeby by;a wyzej czy ja ponacinac jakos zeby ta woda sciekala i nie przelewala sie kurecze niemam pomyslu jak to zrobic jesli ktos mial taki prtovlem prosze o pomoc dziekuje z gory